Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Epidemie de scarlatină la Arad

Sectia infectioase a Spitalului Judetean Arad se confruntã cu o crestere alarmantã a numãrului de cazuri de scarlatinã la copii, boalã care necesitã izolarea obligatorie a pacientului. Medicii de pe sectie considerã cã existã un motiv foarte serios de alarmare, întrucât numãrul bolnavilor internati depãseste pe cel al paturilor de spital.

Potrivit doctoritei Dana Oprea, „pe sectie avem un numãr de 20 de copii diagnosticati cu scarlatinã, în conditiile în care acum este extrasezon si, ca atare, ar trebui sã nu avem nici un caz”. Dr. Oprea este de pãrere cã epidemia s-a produs si pentru cã s-au scãpat niste diagnostice, cã medicii de familie trebuie sã trimitã copiii la spital în momentul în care constatã cele mai mici semne ale bolii, când se constatã o stare febrilã cu eruptie (chiar fãrã modificãri în gât). Boala poate da complicatii serioase la inimã si rinichi.

O altã problemã cu care se confruntã sectia infectioase în aceste zile este cea a numãrului de paturi. Cele 14 paturi pentru bolnavii de scarlatinã sunt ocupate de 20 de copii diagnosticati ca atare. „Avem 30 de paturi pe toatã sectia si 50 de bolnavi internati. Ne descurcãm si noi cum putem, iar bolnavii suferã cã stau câte trei în pat. Totusi, vã pot spune cã si aceastã situatie e specificã activitãtii sectiei noastre, cãci ne confruntãm des cu diferente între numãrul de paturi si numãrul de bolnavi”.

domeniu: 
categorie: