E.Tomac a luat parte la deschiderea punctului de trecere a frontierei româno-sârbe Porţile de FierII

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, şi viceprim-ministrul, înlocuitor al premierului Guvernului şi ministrul Afacerilor Interne din Republica Serbia, Ivica Dacic, au inaugurat astăzi, 28 Decembrie, Punctul de Trecere a Frontierei româno-sârbe de la Porţile de Fier II.

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, a participat la eveniment alături de preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului Romaniei, senatorul Viorel Badea, şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, şi inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor şef de poliţie Ioan Buda. 
Delegaţia Republicii Serbia a fost reprezentată de şeful Direcţiei Poliţiei de Frontieră, Nenad Banovic, şi de adjunctul directorului Poliţiei sârbe, Branislav Mitrovic. 
La ceremonia de operaţionalizare a celui de-al doilea punct vamal româno-sârb a participat şi Boian Alexandrovic, preotul Bisericii româneşti din Malainiţa, vicar administrativ al Episcopiei Române din Serbia, .precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor  româneşti din Valea Timocului. 
Punctul de frontieră român de la Porţile de Fier II dispune de nouă artere de circulaţie: patru pe sensul de ieşire din ţară şi patru pe sensul de intrare în ţară destinate autoturismelor, autocarelor şi automarfarelor, precum şi de o rampă pentru controlul şi verificarea autovehiculelor. 
domeniu: 
categorie: