Eugen Ovidiu Chirovici vrea să reducă birocraţia

'Înlocuirea doamnei Silvia Ciornei a avut loc pe considerente politice, ţinând cont de evoluţia alianţei politice cu Partidul Umanist. Deşi aparţinea unei alte formaţiuni politice decât cea de guvernământ, Silvia Ciornei s-a comportat întotdeauna ca un membru loial al Cabinetului Adrian Năstase. Toţi colegii au avut întotdeauna cele mai bune cuvinte de apreciere. Sper să colaborăm în continuare foarte bine', a declarat, pentru AMOS NEWS, Eugen Ovidiu Chirovici, noul preşedinte al Agenţiei pentru IMM-uri. Fostul consilier al premierului, numit în această dimineaţă, ne-a declarat că are patru priorităţi, pentru perioada imediat următoare.

'Eliminarea birocraţiei, în special la noile firme, la demararea şi rularea afacerilor unei firme noi, printr-o colaborare mai bună cu Autoritatea Naţională de Control, eliminarea unor confuzii care au existat până acum, exercitarea acestei activităţi vis-a-vis de operatorii economici, mici şi mijlocii, cu alte cuvinte privirea acestui control ca un parteneriat pentru domnia legalităţii, să nu mai fie perceput ca un mijloc sufocant al administraţiei. In al treilea rand, o mai bună colaborare cu patronatele, în acest domeniu, pentru că interesele noastre sunt aceleaşi. Şi, nu în ultimul rând, împreună cu o colaborare mai bună cu băncile şi cu alte instituţii financiare, o mobilizare mai importantă de resurse, care poate fi dirijată ca suport financiar spre intreprinderile mici şi mijlocii', a precizat Eugen Ovidiu Chirovici.

Despre eliminarea birocraţiei, noul preşedinte al Agenţiei pentru IMM-uri a menţionat numai 'schimbarea modalităţii de înregistrare a unei firme în România, care trebuie să devină mult mai simplă, aşa cum se întamplă şi în alte ţări'.

domeniu: