Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Evaluarea politicii comerciale a României de către OMC

Astazi, 30 noiembrie 2005, reprezentantii membrilor OMC au prezentat delegatiei romane conduse de Iuliu Winkler, ministrul delegat pentru comert, concluziile finale ale evaluarii politicii comerciale a Romaniei. Examinatorii au apreciat masurile luate de Guvernul Romaniei pentru reducerea ineficientei in domeniile minerit, energie, industrie, inclusiv prin noi reglementari si privatizari pentru diminuarea implicarii statului in economie.

Continuarea procesului de liberalizare a serviciilor va imbunatatii, considera acestia, eficienta economiei romanesti, dar si competitivitatea exporturilor prin reducerea costurilor legate de serviciile financiare, telecomunicatii si transport.
Delegatii membrilor Organizatiei Mondiale a Comertului au subliniat inca o data progresele facute de Romania de la ultima evaluare.

Cresterea Produsului Intern Brut si modul in care acesta este structurat, scaderea somajului si a inflatiei, dar in acelasi timp mentinerea deficitului fiscal la un nivel scazut au contribuit la cresterea interesului investitorilor straini pentru tara noastra. Reformele in curs de derulare au un impact direct asupra competitivitatii economiei de piata. De asemenea, acestia incurajeaza autoritatile romane sa continue reformele structurale.

Exercitiul de examinare a politicii comerciale a Romaniei a avut loc la Geneva/Elvetia, la sediul OMC, in perioada 28 - 30 noiembrie 2005.

domeniu: 
categorie: