Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Evenimente

Revelion în aer liber la Reşiţa şi Caransebeş

La Caransebeş, peste 5000 de focuri şi jumătate de oră de artificii. Edilii celor două municipii ale Caraş Severin-ului, Reşiţa şi Caransebeş au decis să-l aştepte pe 2006 în stradă. Mai exact, în centrul oraşelor unde au fost făcute pregătiri încă de acum două zile. Pentru prima dată, la Reşiţa, focul de artificii va fi precedat şi urmat de concerte de muzică uşoară şi populară.

Evenimentele anului 2005

Fără îndoilă, 2005 a fost un an plin de evenimente: de la criza jurnaliştilor, la cele politice, de la inundaţii, la gripa aviară, de la scandaluri mediatice şi procese, la integrarea europeană. Agenţia de presă AMOS News

2005, anul în care Iacobov şi Sechelariu au fost trimişi după gratii

Pentru mulţi dintre băcăuani, anul 2005 n-a fost nici mai bun, nici mai rău decât alţii. A fost, însă, cu siguranţă, plin de evenimente. Multe dintre personajele care, până în urmă cu ceva timp păreau de neatins - omul de afaceri Corneliu Iacobov sau fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, au fost reţinute după gratii.

Anul 2005, 'recoltă' bună de demisii în Administraţia Prezidenţială

Pe poarta Palatului Cotroceni au ieşit în 2005 cinci consilieri prezidenţiali: Vasile Blaga s-a făcut ministru, Andrei Pleşu şi Renate Weber au invocat probleme de sănătate, Stana Anghelescu - primul caz de posibil 'grup de interese' din 'inima' Preşedinţiei, Elena Udrea - 'adio, dar rămân cu tine'. Vasile Blaga - Schimb de Palate

Iskandarani rămâne în continuare după gratii

Tribunalul Bucureşti a decis prelungirea arestării pentru Zaher Iskandarani. Ridicat ieri noapte dintr-un apartament din Timişoara, cel supranumit ,,Prinţul Banatului'' a fost dus după-amiază la Parchetul General din Capitală. Seara s-a încheiat la Tribunalul Bucureşti, unde judecătorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile din dosar. Sirianul susţine că nu s-ar fi sustras cercetării.

Decanul Baroului Vaslui a fost eliberat

Petru Blăniţă a fost eliberat joi seară, la ora 21, după ce a executat un mandat de reţinere de 24 de ore. Avocatul Petru Blăniţă va fi cercetat pentru trafic de influenţă, în stare de libertate, timp în care va fi audiat şi judecătorul care instrumentează cazul proxeneţilor apăraţi de acesta. Totodată, avocatul a primit interdicţia de a părăsi ţara. Potrivit avocatului Vasile Apostol, apărătorul lui Petru Blăniţă, nu exista nici un motiv pentru care acesta să fie reţinut în continuare.

Controale OPC la Romexpo

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica din Bucuresti au efectuat controale pentru verificarea spatiilor unde au fost depuse alimentele, cat si a conditiilor de preparare a hranei pentru Revelionul de la Romexpo, dar si a starii de sanatate a personalului implicat in aceasta actiune. Pana acum, sanitarii au gasit doar mici nereguli care trebuie remediate pana vineri. Este vorba de lipsa unor termometre la frigidere, o fata de masa mai uzata sau un angajat care nu facuse o anumita analiza.

Revista presei de vineri, 30 decembrie

Principalele subiecte din ediţia de vineri, 30 decembrie, a cotidianelor centrale se referă la interviul acordat de preşedintele Traian Băsescu secţiei în limba română a BBC, în care susţine că nu şi-a 'făcut un ţel din schimbarea şefilor principalelor servicii secrete' şi că ţara noastră va ajuta Republica Moldova să treacă peste criza generată de o eventuală scumpire a preţului la gazele livrate de către Federaţia

Subiectele serii de joi, 29 decembrie

Principalele subiecte ale ediţiilor informative tratează evoluţia pozitivă a leului în raport cu principalele valute de pe piaţa românească. Zaher Iskandarani a fost reţinut la Timişoara în această dimineaţă. Palatul Brukenthal s-a întors la fostul proprietar. Inundaţii avem şi pe final de an. Pe Valea Oltului, traficul este blocat. Tot din sfera capriciilor vremii: Pe drumul spre Platoul Semenic a fost deschis.

Orarul mijloacelor de transport in comun in perioada 31 decembrie - 2 ianuarie

In zilele de 31 decembrie 2005 si 2 ianuarie 2006 toate liniile de transport public de suprafata vor functiona dupa un program specific unei zilei de sambata. Pe 31 decembrie parcul va fi suplimentat iar in noaptea de Anul Nou si pe 1 ianuarie 2006 se va circula cu un parc corespunzator zilei de duminica. In noaptea de Anul Nou, intre orele 23.30 si 5.30, vor functiona din 30 in 30 de minute autobuzele de pe urmatoarele linii de transport in comun: 5, 12, 15, 16, 20, 21, 32, 34, 41, 76, 79, 85, 86, 92, 93, 97, 104, 117, 123, 131, 168, 178, 311, 313, 323, 331, 368, 385, 644 si 645.

Programul casieriilor şi al metroului de sărbători

Casieriile RADET din strada Papazoglu nr. 4, Drumul Taberei nr. 36 si Cavafii Vechi nr. 15 vor fi inchise in zilele de 1 si 2 ianuarie 2006. In celelalte zile, programul de lucru va fi cuprins intre orele 8 si 18. Centrele operationale ale Apa Nova vor functiona pe perioada Revelionului conform programului normal de activitate in toate cele trei schimburi, pentru alimentarea cu apa, canalizare, pompare/repompare si contorizare. Se vor asigura echipe de urgenta pentru eventualele interventii speciale.

Devieri ale traficului rutier în seara de Revelion

Cu ocazia manifestarilor organizate in diferite locatii din Bucuresti, politistii rutieri anunta o serie de devieri ale traseelor mijloacelor de transport, astfel: Piata George Enescu: La data de 31 decembrie a.c., in jurul orelor 19.00, in functie de numarul de participanti se va inchide progresiv traficul rutier, incepand cu Str.C.A.Rosetti, Calea Victoriei si pe Str.Sirbei Voda.

Feroviarii au ieşit din acţionariatul Asiban

Intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF) a vandut pachetul de actiuni detinut la Asiban, reprezentand 20% din capitalul social, celorlalti patru actionari ai societatii de asigurare - BCR, BRD, CEC si Banca Transilvania -, la un pret total de 12 milioane de euro. BRD-Group Societe Generale si-a majorat participatia la Asiban, in urma operatiunii, cu cinci puncte procentuale, la 25%.

Vacanţă la munte pentru copiii instituţionalizaţi

Copiii din Centrul pentru copii cu nevoi speciale numărul 2 din sectorul 6 vor avea parte de o săptămână de vacanţă la Buşteni, oferită de Primăria sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Cei 55 de copii instituţionalizaţi vor ajunge la Buşteni pe 3 ianuarie şi vor beneficia, alături de educatorii care îi însoţesc, de transport auto şi pensiuni complete gratuite.

Figura Zilei - Marian Vanghelie

...vânzătorul de iluzii Pentru mulţi nevoiaşi, 'Visul unei Nopţi' de pomină, cu somon fume şi cozi de raci, cu şampanie franţuzească şi coniac fin, promis de binecunoscutul primar care este, s-a spulberat , biletele fiind vândute în cursul nopţii. Din ordinul edilului. Aşa că...

Cu ProFM în Piaţa Revoluţiei

Pro Cinema aduce de Revelion cele mai tari vedete internationale si autohtone, prin emisiunile speciale pe care le va difuza in week-end si prin transmiterea in direct a petrecerii puse la cale de ProFM in Piata Revolutiei. Simplu, Voltaj, Loredana, Akcent si Timpuri Noi vor fi la datorie toata noaptea de Revelion si se vor ocupa de bunul mers al petrecerii. ProFM, The Hit Factory, va produce distractie la norma.

Zaher Iskandarani a fost reţinut la Timişoara

Omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani a fost reţinut în această dimineaţă la Timişoara. El a fost arestat de trupele speciale şi de procurori în timp ce se ascundea în apartamentul unei cunoştinţe, unde se afla de trei zile. Surse judiciare susţin că poliţiştii aveau informaţii despre acest loc de la un fost angajat. Zaher Iskandarani este acum în drum spre Bucureşti, unde va fi cercetat de procurorii de la Parchetul General. Omul de afaceri, în vârstă de 47 de ani, era dat în urmărire internaţională.

Decanul Baroului Vaslui reţinut pentru trafic de influenţă

Decanul Baroului Vaslui, Petru Blăniţă, a fost reţinut, miercuri seara, pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă de către procurori ai Departamentului Naţional Anticorupţie, au anunţat surse judiciare. Avocatului Petru Blăniţă i se reproşează faptul că ar fi încercat să intervină pe lângă un judecător pentru a facilita eliberarea a doi rromi arestaţi pentru trafic de carne vie. Potrivit avocatului apărării, Vasile Apostol, în cursul dimineţii, în prezenţa a doi procurori anticorupţie şi a trei ofiţeri de poliţie, avocatului Petru Blăniţă i-a fost organizat un flagrant.

Revista presei de joi, 29 decembrie

Principalele subiecte din ediţia de joi, 29 decembrie, a cotidianelor centrale se referă la poreclele pe care şi le dau politicienii români; Decembrie 1989: înţelegerea dintre Iliescu şi Stănculescu; preşedintele Traian Băsescu prezent la Galai Excelenţei în Afaceri, ocazie cu care a fost premiat şi controversatul om de afaceri Ştefan Vuza; conservatorii vor vota împotriva statutului minorităţilor; afacerile necurat