Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Executiv

Facilitaţi pentru continuitatea operaţiunilor de export până la 31 ianuarie 2006

Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, a emis in data de 27.12.2005 un ordin (744/27.12.2005) care se refera la prelungirea pana la 31 ianuarie 2006 a termenului de valabilitate a unor licente automate de export a caror valabilitate expira la 31 decembrie 2005. De asemenea, pentru punerea in aplicare a prevederilor unor acorduri de comert liber la care Romania este parte, ministrul Ioan Codrut Seres a emis o serie de ordine care fac referire la deschiderea unor contingente tarifare la importul in Romania.

Sfaturi pentru turişti de la Jandarmeria Montană

În vederea prevenirii accidentelor în zonele montane sau a limitării efectelor neplăcute în cazul producerii acestora, Jandarmeria montană şi Serviciul Salvamont au elaborat un set de reguli şi sfaturi amatorilor de turism montan. 1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor;
3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;

Măsuri de ordine publică luate de Jandarmerie

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Anului Nou, Jandarmeria Română ia măsuri suplimentare pentru desfăşurarea acestora într-un climat liniştit şi sigur pentru toţi cetăţenii. Peste 3500 de jandarmi vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale ce pot fi comise în locurile publice, descurajarea infractorilor şi soluţionarea solicitărilor cetăţenilor în mod operativ, atât în Capitală şi în celelalte localităţi, cât şi în zona staţiunilor montane şi a litoralului Mării Negre.

Recomandări pentru populaţie în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, specialiştii Ministerului Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei acordarea unei atenţii deosebite şi a unei griji permanente în ceea ce priveşte starea de sănătate. În această perioadă, organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile, reprezentate în mod special de carnea de porc sau alte produse de sezon. Carnea trebuie să fie verificată din punct de vedere sanitar -veterinar, întrucât există pericolul apariţiei trichinelozei.

Petrom şi Rafiserv Petrobrazi împreună

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului unic de catre SC Petrom SA Bucuresti la SC Rafiserv Petrobrazi SA Brazi. Internalizarea activitatii de intretinere si reparatii, desfasurata de catre SC Rafiserv Petrobrazi SA Brazi, in structura SC Petrom SA Bucuresti nu este de natura sa afecteze concurenta pe pietele pe care activeaza aceasta societate.

Întrunire la Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi, 29 decembrie, la ora 13.30, la sediul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, într-o Şedinţă Extraordinară. La întrunire au participat reprezentanti ai MMGA, ai Administratiei Nationale “Apele Romane” (ANAR), Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), Garzii Nationale de Mediu, Ministerului Administratiei si Internelor, ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ai S.C.

Noi centre de asistenţă medicală pentru dependenţii de droguri

Persoanele dependente de droguri vor putea fi tratate, de anul viitor, în 15 centre de asistenţă medico-socială din tot atâtea judeţe, anunţă Agenţia Naţională Antidrog (ANA). Proiectul, care se va derula pe o perioadă de 16 luni, este realizat în cadrul programului PHARE, în parteneriat cu autorităţile spaniole, şi beneficiază de o finanţare de 1,5 milioane euro, sumă din care autorităţile române suportă un procent de 20%.

Trenuri în plus în a doua zi a anului

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători “C.F.R. Călători” S.A. anunţă publicul călător că, în data de 2 ianuarie 2006, pe relaţia Bucureşti Nord - Galaţi şi retur va circula suplimentar o pereche de trenuri. Astfel:
R 12503, Bucureşti Nord - Galaţi, cu plecări din staţiile: Bucureşti Nord (la ora 18h45) - Ploieşti Sud (la ora 19h26) - Buzău (la ora 20h19) - Făurei (la ora 21h14) - Brăila (la ora 21h51) şi sosire în Galaţi la ora 22h23;

Măsuri de recapitalizare la EXIMBANK

Guvernul a aprobat într-o şedinţă de la începutul lunii decembrie măsuri privind recapitalizarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK SA. Capitalul EXIMBANK a fost majorat cu o sumă de 5.600 de miliarde de lei, fiind un sprijin important pentru activităţile de export şi pentru firmele exportatoare din România. 'Am stabilit că una din principalele priorităţi ale Programului de guvernare în domeniul economic sprijinirea exportului.

Sfârşit de an cu ploaie

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis astazi o atentionare meteorologica catre toate Prefecturile. Sursa acestui mesaj este Administratia Nationala de Meteorologie. Fenomenele vizate sunt precipitatii insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, in intervalul 30 decembrie 2005, ora 08.00 - 31 decembrie 2005, ora 08.00.

A fost certificată neintervenţia Consiliului Concurenţei in contractul dintre Petrom si Petromservice

Consiliul Concurentei a finalizat analiza cu privire la Contractul privind prestarea de servicii incheiat intre SC Petrom SA Bucuresti si SC Petromservice SA Bucuresti, avand ca obiect prestarea de servicii legate de domeniul petrolier, respectiv reparatii sonde, mentenanta si alte servicii.

Ce s-a întâmplat cu brazii după Crăciun?

În urma articolelor apărute în presă în ultimele zile, cu referire la brazii abandonaţi în pieţele din Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a făcut câteva precizări, într-un comunicat remis AMOS News. În urma controlului în pieţele capitalei dispus de către secretarul de stat Vasile Lupu, în data de 27.12.2005, şi efectuat de către personalul Ministerului Agriculturii, Pădurilor si Dezvoltării Rurale si al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vânătoare Bucureşti s-au constatat următoarele:

Linia ferată Sibiu-Rm. Vâlcea a fost închisă

Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA anunţă publicul călător că circulaţia feroviară, între staţiile Câineni - Valea Mărului (linia Sibiu - Rm. Vâlcea) a fost închisă miercuri, la ora 17.20, din cauza prăbuşirii de stânci peste gabaritul căii ferate. Până la reluarea circulaţiei, care poate dura 2-3 zile, traficul feroviar de la Sibiu la Bucureşti se va derula pe ruta Sibiu - Podu Olt - Făgăraş - Braşov - Bucureşti, iar de la Rm.

Bugetele ministerelor se modifică

Bugetele ministerelor în subordinea cărora se afla agenţi economici monitorizati au fost rectificate prin acordarea unor sume suplimentare destinate cheltuielilor de personal sau, în cazul altor ministere, prin diminuarea acestor cheltuieli.
Guvernul a adoptat, în şedinţa din 22 decembrie o Hotărâre privind modificarea HG nr. 142/2005 privind aprobarea modificărilor salariale trimestriale pentru agentii economici monitorizaţi potrivit prevederilor OUG 79/2001 privind întărirea disciplinei economico-financiare şi alte dispoziţii cu caracter financiar.

Cele mai noi tehnologii, la dispoziţia publicului

Astăzi, 28 decembrie, la Plaza România, a avut loc lansarea Centrului pentru prezentarea şi testarea celor mai noi tehnologii, centru creat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în cadrul proiectului de prezentare a noilor tehnologii, în vederea analizării impactului asupra utilizatorilor.
Scopul proiectului este acela de a verifica reactia publicului in fata multitudinii de servicii oferite de tehnologiile promovate prin intermediul proiectului, cat si disponibilitatea acestuia de a face investitii in achizitionarea de echipamente moderne de comunicatii.

Speciile de animale aflate în pericol vor fi protejate

Guvernul a stabilit în şedinţa din 22 decembrie, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, cadrul juridic privind finanţarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, a unor măsuri pentru conservarea şi utilizarea resurselor genetice animale. Aceste reglementări se aplică:
-populaţiilor de animale în stare critică (cele cu mai puţin de 100 de femele)
-populaţiilor de animale în pericol de dispariţie (cele cu mai puţin de 1.000 de femele)

Noul director al Spitalului Universitar îşi va prelua funcţia

Referitor la stirile apărute în presă potrivit cărora noul director al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucuresti, Silviu Rădulescu, nu si-ar fi luat in primire postul, pentru că nu se află în ţată, Ministerul Sănătăţii face urmatoarele precizări: ''Dr. Silviu Rădulescu este in tara si nu in Statele Unite, pentru a-si vizita familia, asa cum au scris unele publicatii.

Modificări legislative în domeniul asigurărilor

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează Legea nr. 32/2000 privind societăţile de asigurare şi supravegherea asigurărilor, în vederea deplinei armonizări a legislaţiei în domeniul asigurărilor cu Directivele Uniunii Europene. Noul act normativ reglementează separarea completă a conducerii din societăţile de asigurare, pe cele două mari categorii de asigurări, respectiv asigurările generale şi cele de viaţă.

Cărţile de muncă trebuie puse la dispoziţia caselor de pensii

Persoanele fizice sau juridice care detin carnetele de munca ale angajatilor sunt obligate sa puna documentele la dispozitia caselor teritoriale de pensii pentru ca informatiile sa fie inregistrate in baza de date a acestora. Hotararea a fost luata in ultima sedinta a guvernului pe anul acesta si reglementeaza modul de preluare a datelor din carnetele de munca ale asiguratilor, pentru perioada de cotizare anterioara datei de 1 aprilie 2001. Dupa incheierea operatiunii de inregistrare a datelor, carnetele de munca vor fi predate detinatorilor.

Pui santinelă în patru dintre localităţile în care s-a descoperit gripa aviară

În cadrul şedinţei Comandamentului Central Antiepizootic de astăzi, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au anunţat ca în judeţul Brăila, vor fi introduşi puii santinelă in patru focare: in satul Scărlăteşti comuna Cireşu, în satul Bumbăcari comuna Dudeşti, în satul Dudescu comuna Zăvoaia şi în comuna Ciocile. Ieri, din satul Albeşti, judeţul Ialomiţa, au fost luate din aproximativ 90 de curţi circa 2000 de păsări, spre a fi sacrificate. Astăzi se va efectua prima dezinfecţie în comună.

14.000 tone de zahăr scutite de taxe vamale

Guvernul a decis introducerea in tara a unei cantitati de 14.000 tone de zahar rafinat din Republica Moldova. Importul va fi exceptat de la plata taxelor vamale si se va realiza in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2006, in cantitati trimestriale egale. Masura este justificata de guvern prin necesitatea realizarii si mentinerii unui echilibru intre oferta interna si importuri pe piata zaharului.

Azbestul şi vibraţiile, interzise în preajma angajaţilor

Angajatorii vor fi obligati sa asigure protectia angajatilor fata de produsele care contin azbest, precum si fata de vibratii, a decis guvernul, considerandu-se ca acesti doi factori pot periclita sanatatea si securitatea muncitorilor. O alta hotarare aprobata de guvern transpune integral directiva europeana privind cerintele minime de securitate si sanatate referitoare la expunerea lucratorilor la riscurile generate de vibratii.

Guvernul alocă 20% din acţiunile Loteriei Române şi Imprimeriei Naţionale pentru fondul ''Proprietatea''

Câte un pachet de 20% din acţiunile deţinute de stat la Compania Naţională 'Loteria Română' S.A. şi, respectiv, la Compania Naţională 'Imprimeria Naţională' vor fi alocate pentru constituirea Fondului Proprietatea, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern. Potrivit actului normativ, aprobat în şedinţa din 22 decembrie, câte un pachet de 5% din acţiunile emise de cele două companii naţionale va fi vândut prin ofertă publică secundară, conform prevederilor privind 'Regimul stabilirii şi plăţii despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv din Legea nr.

Familia Tăriceanu va petrece câteva zile în Poiana Braşov

Marţi, în prima zi a vacanţei la munte, premierul a preferat o plimbare pe jos în Cristianul Mare, alături de George Copos, în timp ce doamna Tăriceanu s-a distrat pe pârtie, învăţând să schieze. Ca în fiecare an, Poiana Braşov şi staţiunile de pe Valea Prahovei au atras ca un magnet oamenii cu bani, vedetele şi politicienii. Vremea a ţinut cu împătimiţii sporturilor de iarnă aşa că de sărbători pârtiile din Poiană au fost arhipline.

12 companii miniere au primit scutiri de la plata taxelor către stat

Guvernul a hotărât în şedinţa din 22 decembrie aprobarea unor măsuri financiare cu caracter reparatoriu pentru agenţii economici din sectorul minier aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei şi Comerţului, ca urmare a faptului ca subvenţiile alocate prin bugetul de stat pentru anul 2005 nu acoperă diferenţele dintre costurile de producţie a cărbunelui şi tarifele reglementate la care aceste companii vând efectiv cărbunele extras.

Normele privind privatizarea societăţilor comerciale se modifică

Guvernul a decis în şedinţa din 22 decembrie modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, şi a Legii nr. 137 din 2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării. Schimbările vizează clarificarea operaţiunii stabilirii preţului de ofertă, prin rapoarte de evaluare şi abrogă expres dispoziţii care ridică aspecte contradictorii. Scopul este de a armoniza cadrul legal ce reglementează privatizarea societăţilor comerciale.