Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Executivul a adoptat OUG ce plafonează salariile şefilor din companiile de stat până la finele anului

Executivul a adoptat, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă care plafonează, până la finele anului 2010, salariile şefilor din companiile de stat la 4.800 de lei, dar şi idemnizaţiile pe care le primesc membrilor CA, la 1% din salariul directorului companiei respective.

”Este vorba despre plafonarea remuneraţiei lunare acordate, prin contractul de mandat, în cele trei trepte: la nivelul unităţilor din coordonarea autorităţilor publice centrale, unde remuneraţia nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat, la nivelul societăţilor aflate în coordonarea Consiliilor Judeţene - remuneraţia nu va depăşi indemnizaţia pentru funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean sau viceprimar al municipiului Bucureşti, iar la nivelul celorlalte unităţi autonome subordonate autorităţilor locale indemnizaţia nu va depăşi nivelul indemnizaţiei pentru funcţia de viceprimar”, a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Actul normativ plafonează totodată indemnizaţia pentru membrii Consiliilor de Administraţie la 1% din remuneraţia directorului sau a directorului general. “Procentul de 1% se aplică în toate situaţiile (...), indiferent de prezenţa în plenul CA sau în subcomisii ale CA, pentru a evita orice posibilitate de abuz”, a precizat premierul Emil Boc.

Decizia de principiu privind plafonarea, până la finele anului 2010, a salariilor pe care le primesc șefii din companiile de stat, a fost luată în şedinţa Executivului din 24 martie. Legislaţia în vigoare prevede aplicarea acestei măsuri doar până la 30 iunie 2010.

În decembrie 2008, imediat după învestirea Guvernului Boc I, Executivul a luat măsura reducerii salariilor pe care le primesc şefilor agenţiilor şi autorităţilor guvernamentale, regiilor autonome, societăţilor şi companiilor naţionale la care statul este acţionar unic sau majoritar, la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat - respectiv la 4.800 de lei net.

Boc declara atunci că şefii companiilor de stat primeau, înainte de a fi luată această măsură, salarii de 27.000 de lei (la Hidroelectrica), 28.000 de lei (Romgaz) sau 20.000 de lei (la Autoritatea Aeronautică Civilă şi Registrul Auto Român).

Tot atunci s-a decis ca membrii consiliilor de administraţie ale societăţilor cu capital parţial sau majoritar de stat să primească o indemnizaţie egală cu 1% din remuneraţia directorilor sau preşedinţilor consiliilor de administraţie - respectiv 48 de lei. Înainte de această măsură, indemnizaţia membrului CA era de 20% din cea a directorului.

domeniu: 
categorie: