Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Externe

Încă două societăţi comerciale vor efectua concedieri colective

Lista societăţilor comerciale din portofoliul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care efectuează concedieri colective este extinsă cu două noi societăţi comerciale, „Electroputere” S.A.Craiova şi Uzina de Valorificare a Cenuşilor de Pirită S.A. Târgu Măgurele, stabileşte o Hotărâre adoptată de Guvern în şedinţa din 22 decembrie. Cele două societăţi vor efectua concedieri colective conform programelor de restructurare şi reorganizare.

PE cauta solutii pentru a verifica existenta inchisorilor CIA in Europa

Respectarea sau nu a drepturilor omului, chiar daca este vorba de cazul unor persoane acuzate de terorism, existenta sau nu a inchisorilor CIA pe teritoriul european si aplicarea torturii in aceste locuri, atragand astfel incalcarea drepturilor omului, au reprezentat temele unei ample dezbateri miercuri dupa amiaza, in plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

O provocare pentru instituţiile europene

Conferinta internationala, Diplomatia Roma: O Provocare pentru Institutiile Europene (8-9 Decembrie 2005, Parlamentul European, Bruxelles) a adus laolalta responsabili ai elaborarii politicilor publice la nivel European (peste 30 de membri ai Parlamentului European si mai multi reprezentanti ai Comisiei Europene), diplomati, academicieni si activisti ai drepturilor omului din Europa si Statele Unite ale Americii.

Un român anchetează moartea lui Hariri

La conducerea comisiei de anchetă privind asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri ar putea fi numit un român. Ministrul de externe Răzvan Ungureanu, cât şi presa libaneză, confirmă această numire. O decizie privind magistratul român ar putea fi luată după ce mandatul lui Detlev Mehlis la conducerea Comisiei privind cazul Hariri se va încheia la 1 ianuarie 2006.

''Moldova are de ales: baze SUA în România sau forţe de menţinere a păcii în Transnistria''

Presa rusa a acordat ieri o atentie deosebit spatiului pontic. Agentia Regnum, preluata de Rusia la Zi, a publicat comentariul semnat de Valeri Tursunov 'Moldova are de ales: baze SUA in Romania sau forte de mentinere a pacii in Transnistria' in care se arata urmatoarele: 'Asa am ajuns la esenta: in timp ce forteaza Rusia si ale sale rarefiate forte de mentinere a pacii afara din Europa de Est, SUA isi desfasoara cu perseverenta trupele sale in regiune (acum, SUA negociaza pentru baze militare in Bulgaria si Polonia).

Lansarea Campaniei 'Deschide-ţi inima'

Ambasada SUA invita jurnalistii vineri, 2 decembrie, la lansarea oficiala a campaniei “Deschide-ti Inima” impotriva discriminarii persoanelor care sufera de HIV/SIDA. Ministerul Sanatatii din Romania va lansa aceasta noua campanie cu durata de sase luni, pentru a lupta impotriva discriminarii bolnavilor de SIDA sau celor infestati cu virusul HIV. Evenimentul va incepe la Hotelul Hilton Athenee Palace, la ora 11:00.

Delegaţia CE în România: România ar trebui să salute directiva 'Bolkestein'

Delegaţia Comisiei Europene în România a organizat astăzi un briefing pentru presă pe tema impactului aşteptat al aşa-numitei Directive “Bolkestein” asupra pieţei interne a Uniunii Europene şi asupra cetăţenilor Uniunii. Comisia consideră că directiva va facilita accesul în UE al investitorilor români din sectorul serviciilor şi astfel va duce la creşterea ofertelor de locuri de muncă pentru români.

'Directiva Bolkenstein', în atenţia Delegaţiei Comisiei Europene

Delegaţia Comisiei Europene în România organizează un briefing pentru presă, marţi, 29 noiembrie 2005, între orele 09:30 - 10:30, la sediul Delegaţiei Comisiei Europene, Sala Titulescu (Str. Jules Michelet nr. 18) cu tema Directiva Bolkenstein - servicii pe piaţa internă Uniunii Europene. Jonathan Scheele, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene, va purta o discuţie cu reprezentanţii presei despre conţinutul şi stadiul Directivei Bolkenstein şi va răspunde întrebărilor presei legate de acest subiect.

Lansare de carte cu ministrul de Externe al Serbiei-Muntenegru

Ministrul de Externe al Serbiei şi Muntenegrului, Vuk Draskovic, s-a aflat într-o vizită la Timişoara, nu din considerente politice însă, ci pentru a-şi lansa o carte. “Consulul rus” a apărut la editura Uniunii Sârbilor din România, în traducerea lui Duşan Baiski. Aceasta este a doua carte a lui Draskovic lansată în România, prima fiind intitulată “Cuţitul”.

Ministrul Ungureanu sub tirul întrebărilor parlamentarilor europeni

Lupta împotriva corupţiei, reforma în justiţie, protecţia mediului, adopţiile internaţionale, dar şi agricultura, protecţia minorităţilor şi politica externa a României au fost temele care au fost prezentate, miercuri, la Bruxelles, de ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, în cadrul reuniunii Comisiei pentru Afaceri Externe, Drepturile Omului şi Politica de Apărare si Securitate Comună a Parlamentului European (AFET).

Basarabia achită restanţele la curent anul viitor

Datoriile companiei de electricitate a Republicii Moldova catre Termoelectrica, in valoare de circa 30 de milioane dolari, ar putea fi recuperate in 2006, potrivit ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres. Ministrul a afirmat ca Republica Moldova va livra gaze naturale termocentralei Braila, care va produce energie electrica pentru R. Moldova.

Sumele achitate Termoelectrica de catre compania din R. Moldova in contul electricitatii livrate vor acoperi atat contravaloarea electricitatii furnizate curent, cat si datoriile care dateaza de 4-5 ani.

A căzut prima ninsoare în SUA

Locuitorii din nordul statului New York, s-au trezit la primele ore ale dimineţii cu prima zăpadă a sezonului. Mai mult de 10 şcoli din Buffalo au fost închise şi copiii se bucură de un week-end prelungit. Şoferii de pe autostradă au fost nevoiţi să-şi exerseze abilităţile în condiţii de vânt, ninsoare şi polei. Stratul de zăpadă aşternut măsura în zorii zilei între 15 şi 33 de centimetri. La fel ca în statul Indiana.

Raportul GEP: 'Migraţia poate aduce un plus de bunăstare şi reduce sărăcia'

WASHINGTON, 16 noiembrie 2005 - Migraţia internaţională poate genera substanţiale câştiguri de bunăstare pentru persoanele care migrează şi familiile lor, precum şi pentru ţările de origine şi de destinaţie prin politici care să asigure o mai bună gestionare a fluxului persoanelor în migraţie şi facilitare a transferului sumelor trimise acasă, se spune în raportul anual al Băncii Mondiale Perspective economice globale (Global Economic Prospects - GEP) în 2006.

Proiect austriac de reconstrucţie în satele Suraia şi Odobeşti

Un proiect de ajutorare sub conducerea Ambasadei Austriei/a Ataşatului pe probleme sociale face posibilă reconstrucţia satelor afectate de inundaţii cu ajutorul donaţiilor de bani din Austria şi ale întreprindereilor austriece cu sediul în România. Ambasadorul Austriei, Dr. Christian Zeileissen a prezentat astăzi îmreună cu Ataşatul pe probleme sociale, Dr.h.c. Barbara Wiebke Schöfnagel primele 44 de case noi.

26 de proiecte de informare europeană pentru cetăţenii României

Delegaţia Comisiei Europene în România anunţă rezultatele concursului de proiecte lansat pentru 2005 în cadrul Programului Phare de Micro-Proiecte - FONDUL EUROPA. În aprilie 2005, Delegaţia Comisiei Europene a primit un număr record de 493 de proiecte. Dintre acestea, mai mult de jumătate au fost eligibile. Ele au fost evaluate de către o Comisie de experţi independenţi, aleşi la rândul lor pe bază de concurs public.

Români ciuruiţi la Paris

Doi români au fost împuşcaţi ieri-dimineaţă de o bandă de cartier într-una dintre periferiile Parisului. Din nefericire, unul dintre ei, Ilie Florin Moiş a murit la spital la scurt timp după atac. Potrivit consilierului pe probleme de comunicare din Ambasada României din Franţa, Vasile Popovici care a confirmat ştirea publicată într-unul din ziarele centrale, românul venise la Paris în septembrie şi urma să se întoarcă în ţară peste două săptămâni.

Ziua comemorării victimelor războiului şi violenţei

Cu prilejul zilei comemorării din acest an a victimelor războiului şi violenţei, duminica viitoare, 13 noiembrie 2005, va avea loc la Cimitirul 'Pro Patria' din Bucureşti un moment de reculegere. În această zi germanii comemorează în mod tradiţional pe cei căzuţi în cele două războaie mondiale precum şi victimele violenţei. Ambasadorul Germaniei, Wilfried GRUBER, va rosti o alocuţiune şi va depune o coroană de flori. Manifestarea începe la ora 14.00 la Cimitirul „Pro Patria“, Şos. Olteniţei 9 bis. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi cordial să participe.

Publicaţii economice pentru investitorii germani în România

Ambasadorul Wilfried GRUBER şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Istvan JAKAB, prezintă opiniei publice române joi, 10 noiembrie 2005, ora 16.00 în sala de conferinţe a Ambasadei Germane, Str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade 6-8, Sector 1, două publicaţii nou apărute, care dovedesc angajamentul german în domeniul cooperării economice cu România.

Departamentul de Stat al SUA publică raportul anual referitor la liberatea de religie

Departamentul de Stat al S.U.A. a publicat, in data de 8 noiembrie 2005, Raportul International Anual referitor la Libertatea de Religie. Raportul, prevazut de lege, a fost prezentat Congresului Statelor Unite. Acesta descrie statutul libertatii de religie in fiecare dintre cele 195 de state din intreaga lume. Din raportul invidual referitor la Romania reiese ca, in general, Guvernul Romaniei respecta dreptul la libertatea de religie, iar relatiile dintre diferitele grupuri religioase sunt amiabile.

Ambasada Austriei se implică în reconstrucţia caselor afectate de inundaţii

Ambasada Austrie la Bucuresti prin atasatul social, impreuna cu firme austriece ce isi desfasoara activitatea in Romania, construiesc case noi pentru populatia afectata de inundatii in localitatile Suraia si Odobesti / judet Vrancea. In prezent, constructia primelor 43 de case se apropie de final, acestea fiind locuibile. Se doreşte ca pana la venirea frigului sa finalizam constructia de baza a tuturor celor 43 de case (adica fara izolarea fatadelor, lucrare planificata pentru primavara anului viitor).

Fonduri alocate României pentru refacerea căilor ferate şi a drumurilor afectate de inundaţii

Comisarul pentru politica regională, Danuta Hübner, a anunţat că România va primi sprijin financiar rapid de peste 49 de milioane euro pentru refacerea căilor ferate şi a drumurilor afectate de inundaţii. Comisia Europeană a decis să acorde aceste fonduri prin programul ISPA (Instrument pentru Politici Structurale de Preaderare), care ajută ţările candidate în eforturile acestora de pregătire pentru a deveni membre ale Uniunii Europene.

Arme şi alcool, în topul cumpărăturilor on line comandate de minori

Minorii pot cumpara o gama diversificata de produse de pe Internet, de la cutite pana la alcool sau medicamente de la unele dintre cele mai importante lanturi de magazine, fara ca cineva sa verifice ce varsta au. Aceasta este concluzia unui sondaj dat publicitatii ieri, in Marea Britanie, a informat „The Daily Telegraph“. Ofiterii din cadrul Trading Standards Institute au descoperit ca unii dintre cei mai mari comercianti nu sunt capabili sa verifice varsta cumparatorilor inainte de a trimite adevarate arme mortale la domicilul acestora.