Fabrica de bere Silva Reghin şi-a oprit producţia

Toate secţiile de producţie a berii de la societatea 'Silva' Reghin au fost închise de la 1 februarie, conform unei decizii a concernului Brau Union, luată în luna august a anului trecut. Directorul tehnic al fabricii de la Reghin, Ionasia Lăurean, a declarat că în urma acestei măsuri, au fost diponibilizate peste 16o de persoane, cei vizaţi primind salarii compensatorii.
În urma închiderii secţiilor de producere a berii, la 'Silva' Reghin au mai rămas în funcţiune doar sectoarele de fabricaţie şi distribuţie a malţului, a precizat directorul tehnic al fabricii.
Preşedintele Brau Union România, Werner Schneidhofer, a declarat că închiderea capacităţii de producţie de la Reghin a fost determinată de strategia companiei Brau Union România de limitare a costurilor şi de concentrare regională a capacităţilor de producţie.
În plus, în cursul anului 2002 Brau Union a avut o supraproducţie de 20%, motiv pentru care a fost necesar să se acţioneze pentru a asigura eficienţa costurilor de producţie şi pentru a putea răspunde mai bine la cererea pieţei, a mai precizat, în momentul anunţării deciziei, preşedintele Brau Union România.

domeniu: 
categorie: