Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Facultatea de Fizică, din Iaşi, bagă ştiinţa românească în Europa

Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi a fost acceptată pentru participarea cu două proiecte de cercetare, în cadrul iniţiativei COST de accelerare a integrării europene în ştiinţă şi tehnologie. Proiectele vor fi realizate în colaborare instituţii de învăţământ superior din Irlanda şi cu un for european. Conducerea universităţii ieşene afirmă că cele două proiecte au fost acceptate datorită modului impecabil în care au fost realizate, dar şi organizării, în toamna acestui an, la Iaşi, a Conferinţei „COST Day”, lucru care a putut face cunoscut gradul ridicat al pregătirii teoretice şi ştiinţifice al specialiştilor din acest centru universitar.

Programul COST a fost creat special pentru comunicarea între cercetători din Europa implicaţi în acelaşi proiect de cercetare care pot beneficia de finanţări pentru stabilirea relaţiilor directe şi pentru accesul la resursele ştiinţifice de calitate. Tinerii cercetători sunt primii vizaţi de acest program.

domeniu: 
categorie: