Fane Spoitoru este liber!

Celebrul Fane Spoitoru a ieşit pe poarta închisorii Jilava, în jurul orei 17,00. El a fost aşteptat la poarta închisorii de către avocat, soţie şi fratele său. Pe numele său adevărat, Ion Titişor, el a a fost eliberat după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de eliberare condiţionată. Instanţa a respins recursul Parchetului privind menţinerea în arest a lui Titişor, judecătorii apreciind că acesta poate fi eliberat condiţionat, conform legii. În luna august, comisia de eliberare condiţionată a Direcţiei Generale a Penitenciarelor a hotărât că Ion Titişor poate beneficia de eliberare după executarea a două treimi din pedeapsă. Dosarul condamnatului a fost trimis la Judecătoria sectorului 4, pentru a se pronunţa dacă Ion Titişor poate fi eliberat din Penitenciarul Jilava pentru bună purtare. Ion Titişor este condamnat la 9 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui poliţist. În ultimii doi ani Fane Spoitoru a solicitat de 3 ori eliberarea condiţionată.

Avocatul său susţine că este grav bolnav şi nu mai putea suporta regimul detenţiei. Spoitoru consideră că nu poate fi acuzat de tentativă de omor deoarece nu a dorit să-l ucidă pe poliţist, ci doar să se apere. În vara anului 1992,în faţa fostei discoteci Vox Maris din Bucureşti Spoitoru l-a tăiat cu o sabie ninja pe poliţistul Nelu Florea care l-a împuşcat la rîndul său pe liderul de atunci al lumii interlope bucureştene. După scandal cei doi au fost internaţi, pentru intervenţii chirurgicale.

Un an mai târziu Spoitoru a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor. Procesul a fost însă suspendat în scurt timp de către judecătorii de la Tribunalul Bucureşti pe motiv că Titişor era foarte bolnav şi nu putea să se prezinte în faţa instanţei. În 1995, Titişor a fost arestat din nou, de această dată pentru complicitate la tîlhărie. Dosarul s-a judecat la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, dar şi acum judecătorii au supendat procesul.

În ianuarie 1996, părăseşte arestul pentru două săptămîni. Motivînd că este grav bonlav şi trebuie internat la Spitalul Fundeni, unde trebuia să fie operat, Spoitoru fuge în Canada. Astfel în 1997 el este condamnat în lipsă de către Tribunalul Bucureşti l-a condamnat în lipsă la nouă ani de închisoare. Spoitoru a fost expulzat din Canadaîn iulie 2000 de către autorităţile canadiene pentru că a încălcat regimul emigraţiei din această ţară.

domeniu: 
categorie: