Figura zilei: Elena Băsescu, noua ţintă a presei străine

Denumită "candidata Barbie" sau "Paris Hilton a României", Elena Băsescu a atras atenţia şi cotidianului austriac Der Standard. Ziarul atrage atenţia că mezina familiei prezidenţiale, acuzată de nepotism şi incompetenţă, şi-a construit o carieră politică exclusiv pe baza susţinerii primite de la tatăl ei, preşedintele României.

"Controverse stârneşte şi angajarea Elenei Băsescu la firma Luxten, care în 1997, când tatăl ei era ministru al transporturilor, a câştigat un contract pe 15 ani pentru iluminatul stradal al Bucureştiului. Conform propriilor declaraţii, ea câştigă acolo 1.800 de euro lunar pentru patru ore pe zi în care introduce "nişte date" în computer - aproximativ de zece ori mai mult decât ar primi cineva cu un alt nume de familie", comentează jurnaliştii de la Der Standard.

Poza din copilărie, ce apare pe blogul EBA, în care Traian Băsescu o duce pe umeri, este şi ea amintită de ziarul străin. Der Standard menţionează şi campania Academiei Caţavencu, de strângere de semnături pentru EBA, unde alegătorii puteau semna "din prostie", "la mişto", "de frica lui tata" sau cu argumentul "de ce nu".

David Martin

domeniu: 
categorie: