Figura zilei: Elena Udrea, o wonder woman fără abilităţi politice

Elena Udrea şi-a îndeplinit cea mai importantă misiune a existenţei sale, ca femeie de carieră, top-model al politicii şi blondă mondenă. Conduce o fracţiune din partidul prezidenţial şi conduce un minister a cărui buget este mai mare decât toate celelalte portofolii cu importanţă în stat. Din această poziţie, Elena Udrea lasă impresia că stăpâneşte tot spectrul politic din România: are programate întâlniri cu personalităţi din politica internaţională, lansează tot felul de programe costisitoare din punct de vedere financiar, dar despre care spune că nu au costat niciun ban, iar atunci când are timp, mai lansează atacuri şi la adresa rivalilor susţinătorului ei, Traian Băsescu.

Aşa s-a întâmplat vineri seara, când Elena Udrea a zburat din Grecia (unde se afla într-o vizită oficială alături de preşedintele Traian Băsescu), "aterizând" direct la o manifestaţie electorală la Ploieşti. Secretarul executiv al PDL, aranjată în stil Hollywood, a lansat, cu zâmbetul pe buze, o serie de atacuri la adresa liderilor PSD şi PNL, Mircea Geoană, repectiv Crin Antonescu. Ea a afirmat, despre Crin Antonescu, faptul că i-a luat "rezervarea la coafor".

"Pe drum am auzit că domnul Crin Antonescu avea o supărare legată de mine. Nu ştiţi cine e Crin Antonescu? Este noul preşedinte al PNL. Cred că i-am luat rezervarea la coafor. Îmi pare sincer rău, dar sunt un om ocupat", a spus Udrea în faţa pedeliştilor adunaţi la Ploieşti, în Sala Sporturilor.

"Trebuie să îmi fac treaba pentru că vreau să se audă de activitatea mea de ministru. A trebuit să verific dacă domnul Antonescu a fost ministru, pentru că nu eram sigură", a adăugat Udrea.

Cu toate acestea, Elena Udrea nu este nici pe de parte o Wonder Woman cu abilităţi politice. Ea a comis o gafă în faţa ploieştenilor prezenţi, numindu-l pe primarul democrat-liberal al urbei, "Voloşevici", în loc de Volosevici. Această greşeală minoră aminteşte însă de gafele precedente ale Elenei Udrea, din care reieşea că nu dispune nici măcar de minimele cunoştinţe referitoare la politica internaţională, pe care fosta consilieră de la Cotroceni afirmă că o stăpâneşte destul de bine. Dacă mai adăugăm şi faptul că nu a fost capabilă să întreţină o conversaţie într-o limbă străină, în vizitele sale efectuate peste hotare (deşi în CV a menţionat că vorbeşte fluent engleza, franceza şi italiana), se poate constata că Elena Udrea este, în esenţă, doar o blondă mondenă, ce a folosit banii proveniţi din afacerile soţului exclusiv pentru a deveni o persoană publică. 

David Martin

domeniu: 
categorie: