Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Filieră de înşelăciune a transportatorilor destrămată de poliţiştii mehedinţeni

6 tineri au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni deoarece transportatorul nu a vrut să tacă şi a solicitat ajutorul organelor. În ziua de 6 aprilie, în jurul orei 3,30, în urma ţipetelor disperate ale unui cetăţean, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au reţinut 3 tineri în punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I. În urma cercetărilor, s-a constatat că fraţii George şi Florin V. (21 şi 28 de ani), împreună cu Viorel Ovidiu V., de 25 de ani, toţi trei din Drobeta Turnu Severin şi fără ocupaţie (ultimii doi fiind recidivişti, renumiţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de furturi şi înşelăciune), au racolat din gară 4 tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, toţi din municipiul Târgu Jiu, propunîndu-le o „afacere” interesantă de a face bani fără prea mult efort. Cei patru gorjeni plecaseră de acasă cu intenţia de a ajunge în Serbia-Muntenegru, şi de acolo, cel mai probabil, mai departe, într-o ţară din spaţiul Schengen, deşi nu posedau sumele prevăzute de lege la ieşirea din ţară. Conform înţelegerii, cei 4 tineri, în urma tratativelor duse de cei 3 severineni cu Constantin C., posesor al unei autorizaţii de transport internaţional, au împrumutat de la acesta suma de bani necesară controlului de frontieră, respectiv 600 Euro şi 400 Dolari. În momentul în care aşteptau rândul la controlul de frontieră, cei patru tineri au fugit cu banii, fiind aşteptaţi în parcarea din punctul de frontieră de ceilalţi 3 infractori severineni, pentru a împărţi prada. Alarmaţi de transportator, poliţiştii de frontieră au acţionat cu promptitudine, folosind inclusiv somaţia verbală, reuşind să imobilizeze 6 dintre infractori. Cel de-al şaptelea a reuşit să fugă, el fiind în prezent căutat de toate organele de poliţie din zonă. Cercetările au evidenţiat faptul că cei trei organizaseră o filieră cu scopul înşelării mai multor transportatori, mizînd pe faptul că aceştia nu au curajul să reclame faptele la poliţie. Celor 6 cetăţeni li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

domeniu: 
categorie: