Finalizarea transferului de proprietate pentru S.C. SIDERURGICA S.A.

Luni, 5 aprilie, la sediul Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, preşedintele APAPS Ovidiu Muşetescu a semnat documentele care au perfectat transferul dreptului de proprietate pentru S.C. SIDERURGICA S.A. Hunedoara. Contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni pentru S.C. SIDERURGICA S.A. Hunedoara, scoasă la privatizare împreună cu S.C. PETROTUB S.A. Roman a fost semnat la data de 28 octombrie 2003 între APAPS şi LNM Holdings NV din Antilele Olandeze. Anunţul de privatizare a fost publicat în data de 23 iulie iar până la data limită, 4 august a.c., la sediul APAPS a fost primită o singură ofertă, din partea LNM Holdings, cu care au fost începute negocierile.

S.C. SIDERURGICA S.A. este o societate mare, al cărei obiect de activitate îl reprezintă producerea şi comercializarea produselor din oţeluri nealiate şi aliate.

Efortul total investiţional asumat de noul proprietar pentru SIDERURGICA este de aproximativ 44 milioane USD. LNM Holdings este al doilea producător mondial de oţel şi are o capacitate totală anuală de 1,4 milioane de tone de ţevi.

domeniu: 
categorie: