'Fire & Ice. Cronica dragonilor' de Stelian Ţurlea - o carte de sărbătoare la Editura RAO

Dragonii prind viaţă într-un basm magic, pus pe hârtie de cunoscutul scriitor Stelian Ţurlea: „Fire & Ice. Cronica dragonilor”, volum apărut la Editura RAO din Bucureşti.

Începând de astăzi, 23 decembrie, cărţile cu autograful autorului pot fi găsite la Carrefour Orhideea, Feeria şi Militari. Puteţi porni aşadar în căutarea dragonilor alături de curajosul Gabriel şi inventatorul Sangimel, într-o poveste numai bună de citit la gura sobei.

1 fire cop 

Doi regi, unul bun şi înţelept, altul, hain şi cu gând viclean, domnesc asupra a două ţări mici aflate la margine de continent, ameninţate, pe rând, de dragoni, unul de foc, celălalt de gheaţă. Dar există un flăcău neînfricat, Gabriel, care porneşte la luptă împotriva dragonilor, într-un ţinut ostil, ajutat de un inventator experimentat, Sangimel. Mai există şi o prinţesă pentru care flăcăul merită să lupte. Iar la sfârşit, ca în orice basm bun, binele învinge răul şi cei virtuoşi vor trăi fericiţi.   

2 FireAndIce 

„Fire & Ice. Cronica dragonilor” este o interpretare originală după filmul „Fire & Ice”, semnată de Stelian Ţurlea, iar spectaculoasele imagini din interiorul volumului sunt preluate chiar din film.
Stelian Ţurlea este autorul a zece cărţi de publicistică, zece romane, opt cărţi pentru copii şi două traduceri. A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003),  Premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2007).  A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi Premiul AER pentru roman în 2003.

Povestea va continua în 2009: „Fire & Ice” este primul film de televiziune cu efecte speciale şi CGI (computer generated images) produs pentru PRO TV de MediaPro Pictures. Echipa de producţie a fost formată din specialişti valoroşi, care au colaborat la filme precum „Armageddon” sau „Titanic”. Din distribuţie fac parte, pe lângă Amy Acker (cunoscută din seriale precum „Alias” sau „Supernatural”) şi Tom Wisdom (cunoscut din superproducţia „300”), Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Loredana, Ovidiu Niculescu şi Cabral. Filmul va fi difuzat de Pro TV pe 2 ianuarie, de la ora 20,.30

Încă de la începutul anului 2009, fanii poveştilor fantastice  vor putea găsi în magazine şi DVD-ul cu acest film. Nici pasionaţii de „online” nu au fost uitaţi: lor li se pregăteşte jocul „Fire & Ice”, care îi va purta pe cunoscători într-o lume fantastică unde totul e posibil.

domeniu: 
categorie: