Flash extern


Sacramento, California- Celebrul actor şi candidat la postul de guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, a declarat ieri că este de acord să participe la o dezbatere televizată împreună cu principalii săi adversari, după ce refuzase acest lucru de mai multe ori până acum. Criticat pentru refuzul său, Schwarzie a declarat pentru CNN că va participa la una dintre emisiunile TV, care va avea loc peste două săptămâni. 'Va fi o dezbatere pe cinste', a asigurat el.
-----------------
Berlin, Germania - Un grup de parlamentari germani din mai multe partide a propus acordarea dreptului vot 'încă de la naştere', pentru toţi cetăţenii acestei ţări, a informat Deutsche Welle. Ei au asigurat că nu este corect ca aproape 5% din populaţie să nu aibă drept de vot. Parlamentarii au mai cerut ca, până la o anumită vârstă, părinţii să poată vota şi în numele copiilor. Criticii acestui proiect au apreciat că propunerea este ridicolă şi nu va trece de votul din Bundestag.
-------------------
Londra, Marea Britanie - Autorităţile britanice au avertizat că mai mulţi astronomi amatori au descoperit un asteroid care ar putea lovi Pământul la data de 21 martie 2014, se arată în ediţia online a BBC. Deşi şansele calculate sunt de una la un milion, astronomii apreciază că această cifră este destul de ridicată la nivel cosmic. Oficialii au asigurat populaţia că traiectoria asteroidului va fi monitorizată de acum înainte.
-----------------
Bagdad, Irak - O maşină-capcană a explodat ieri în faţa unei secţii de poliţie din Bagdad, cauzând importante pagube materiale şi rănind mai multe persoane, printre care doi poliţişti irakieni. Tot ieri, doi soldaţi americani au decedat după ce maşina lor a călcat pe o mină. Sute de mii de irakieni au participat marţi la Najaf la funeraliile unui important lider religios şiit, care a fost ucis săptămâna trecută în atentatul cu maşină capcană care a făcut 83 de morţi.
---------------------
Phenian, Coreea de Nord - Autorităţile nord-coreene au avertizat că vor testa arma nucleară dacă Statele Unite nu renunţă 'la politica lor agresivă', faţă de Phenian, scrie presa internaţională. Oficialii au precizat că testul ar putea avea lor pe 9 septembrie, când se va sărbători cu fastul specific comuniştilor cea de-a 55-a aniversare a formării Coreei de Nord.
---------------------
Madison, Wisconsin - Cercetătorii universităţii Wisconsin au stabilit faptul că persoanele negativisite sunt mai predispuse la boli decât cele vesele şi optimiste, în urma unui studiu realizat în rândul persoanelor între 57 şi 60 de ani. Ei au stabilit că majoritatea celor bântuiţi de gânduri negre au reacţionat foarte rău în urma injectării cu o banală gripă, în timp ce optimiştii nu au avut nimic.

domeniu: 
categorie: