Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Florin MARIN

Bani europeni pentru imaginea firmelor româneşti

Firmele româneşti îşi pot promova imaginea pe plan internaţional cu bani de la Uniunea Europeană. Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) a lansat Ghidul solicitantului privind "Sprijin pentru accesul pe noi pieţe şi internaţionalizare", iar proiectele vor putea fi depuse începând din data de 18 august.

Concert Def Leppard şi Whitesnake în România

Două dintre cele mai mari trupe rock ale lumii, Def Leppard şi Whitesnake, vor susţine un concert în România, în cadrul Turneului European "The Good and The Bad" pe care cele două formaţii britanice îl pregătesc împreună anul acesta.

Concertul va avea loc pe 8 iulie, la ora 19,00, la Romexpo, Parcare B. În deschiderea concertului va cânta trupa Iris.

Reclamele la pensii private vor fi verificate mai întâi de autoritatea de reglementare

Companiile care au intrat pe piaţa pensiilor private şi doresc să-şi facă publice ofertele prin intermediul materialor publicitare trebuie să depună aceste materiale, în copie, spre informare, la Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) înainte de prima difuzare.

Decizia a fost luată în urma modificării, Normei nr. 5/2006 privind informaţiile conţinute în materiale publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative şi administratorii acestora, elaborată în aplicarea Legii nr.204/2006 privind pensiile facultative.

Suspendarea şi referendumul pentru demiterea lui Băsescu au adus procente PD-ului

În afară de Traian Băsescu, niciun reprezentant al clasei politice nu a câştigat încredere, în perioada 19 aprilie - 19 mai a.c., moment de maximă tensiune marcat de suspendarea şefului statului şi referendumul de demitere. În acest fel, Băsescu a tras după el şi PD-ul. Potrivit unei analize a Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), în perioada menţionată, preşedintele Traian Băsescu a fost singurul politician care a crescut la capitolul încredere din partea electoratului, chiar dacă a fost suspendat din funcţie şi i s-a organizat referendum de demitere.

Evoluţia încrederii românilor în politicieni - septembrie 2006 - iulie 2007

Din septembrie 2006 şi până în iulie anul acesta, preşedintele Traian Băsescu a câştigat cinci procente de capital electoral, de la 49%, la 54%, potrivit unui sondaj realizat, în perioada 26 -29 iulie, de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB). Totuşi, vârful aprecierii din partea electoratului a fost pentru şeful statului în lunile aprilie (69%) şi iunie (61%).

AN 'Apele Române' reacţionează la declaraţiile lui Traian Băsescu

După declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu de astăzi, referitor la copacii care cresc în malul râului Dâmboviţa la ieşirea din Bucureşti, a venit şi răspunsul Administraţiei Naţionale "Apele Române", desemnată "răspunzătoare" de această situaţie de către şeful statului.

Astfel, Administraţia Naţională “Apele Române” precizează că în aval de podul Vitan-Bârzeşti, există în derulare o lucrare de regularizare a râului Dâmboviţa.

Se caută investitori pentru Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă

Comisia  de negociere  numită de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SN Nuclearelectrica SA a decis astăzi începerea derulării procesului de selectare a investitorilor şi negocierea condiţiilor de  înfiinţare a societăţii comerciale pentru finalizarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, informează Ministerul Economiei şi Finanţelor, într-un comunicat de presă remis AMOS News.

Traian Băsescu: 'Când ieşi din Capitală dai de secolul XVI'

Preşedintele Traian Băsescu a verificat, astăzi, acţiunea de strângere a gunoaielor din zona Glina, unde mai mulţi agenţi economici au participat benevol la curăţirea terenului de deşeurile strânse de ani de zile.

Preşedintele a mulţumit patronilor firmelor care s-au implicat în acest demers, pentru reacţia la solicitarea sa. Potrivit lui Băsescu, cu aceste firme a lucrat în trecut, când era la conducerea Ministerului Transporturilor şi a Primăriei Capitalei. Şeful statului a declarat că i-a atenţionat pe aceştia că Preşedinţia nu are bani să-i plătească şi că vor lucra gratuit.

Ţinta de inflaţie, între revizuire şi accentuarea restricţiilor de politică monetară

Guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, va prezenta, luni, Raportul asupra inflaţiei. Evenimentul va avea loc la sediul Băncii Naţionale a României, sala "Mitiţă Constantinescu", începând cu ora 10.45.

Luni seara, guvernatorul BNR va oferi o recepţie la Clubul BNR din strada Dr. Staicovici nr.42-48.

Rata anuală efectivă a inflaţiei din luna martie 2007 s-a situat cu 0,6 pp sub nivelul proiectat, potrivit Raportului asupra inflaţiei prezentat în luna mai a acestui an.

Eurobarometru: Mai mult de jumătate dintre români nu deţine maşină

Mai mult de jumătate dintre români - 54% - nu deţine nici măcar un autoturism, cel mai mare procent din rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, relevă un eurobarometru realizat recent de Gallup. Procente la fel de ridicate se întâlnesc în Letonia - 48% şi Bulgaria 42%. La polul opus se înscriu Cipru, unde doar 6% din cetăţenii aceste ţări nu posedă o maşină, Italia şi Luxemburg cu 7%.

Lansarea Băneasa Shopping City va avea loc în primăvara lui 2008

Localizat în partea de nord a capitalei, parte din Proiectul Băneasa, Băneasa Shopping City este cel mai mare proiect de dezvoltare urbană mixtă din România. Se află în cea mai dinamică zonă de retail din Bucureşti în apropierea primului magazin IKEA din ţară şi a celor mai prestigioase unităţi de comerţ, precum: Bricostore, Carrefour, Metro, Mobexpert, Băneasa Shopping City.

Criză de rovignete la CNADNR

Compania Naţională a Drumurilor se confruntă cu o situaţie mai deosebită. Numărul rovignetelor pe care le poate elibera Compania este mai mic decât cererea. Acest fapt se datorează faptului că o firmă a depus o contestaţie referitor la desfăşurarea licitaţiei pentru achiziţia de roviniete-ecuson.

Întârziere de 40 de minute a cursei Wizz Air spre Londra

Zborul Wizz Air Bucureşti – Londra de luni, 30 iulie, a plecat cu o întârziere de 40 de minute şi a ajuns la destinaţie cu 35 de minute mai târziu faţă de ora programată", precizează un comunicat oficial al companiei, semnat de Natasa Kázmér, Director Corporate Communications & Public Affairs Wizz Air. AMOS News a solicitat un răspuns după ce un client al acestei companii a reclamat o întârziere de aproximativ două ore înainte de decolare. Potrivit Natasei Kázmér, decolarea aeronavei a fost decalată, datorită manipulării greoaie a bagajelor în cadrul aeroportului.

Raiffeisen Leasing România deschide o reprezentanţă în Republica Moldova

Raiffeisen Leasing România va deveni, de la finele acestui an, unicul acţionar al Raiffeisen Leasing SRL, reprezentanţa ce urmează a fi deschisă pe piaţa din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut, joi, de Mihaela Mateescu, general manager al Raiffeisen Leasing IFN SA, cu ocazia aniversării a cinci ani de la intrarea companiei pe piaţa românească.

Comerţul maritim românesc, una din cele mai bune evoluţii din UE

Potrivit raportului Eurostat privind transportul de bunuri şi pasageri pe mare în perioada 1997 - 2005, cantitatea tranzitată de cele 27 de state ale Uniunii Europene a crescut de la 3.568 milioane tone în 2004, la 3.718 milioane tone în 2005, ceea ce reprezintă o creştere a cu 4,2%. Cele mai importante evoluţii s-au înregistrat în România  - 18%, Portugalia - 11% şi Belgia - 10%.

Cu toate acestea, în Portugalia şi Beligia aceste creşteri se datorează îmbunătăţirii sistemului de raportare a traficului.

Eurostat: În România, alcoolul şi ţigările s-au scumpit cel mai mult în iunie

Rata inflaţiei în zona Euro, măsurată de Uniunea Monetară privind Indexul Preţurilor de Consum, a fost de 1,9% în iunie 2007, neînregistrând nicio diferenţă comparativ cu luna anterioară, relevă rapoartele Eurostat. Dacă ne referim la statele Uniunii Europene, media ratei inflaţiei anuale a fost de 2,1% luna trecută, de asemenea fără modificări importante faţă de luna mai, dar în scădere faţă de iunie 2006, când rata inflaţiei a fost de 2,4%.

În statele care fac parte din Zona Economică Europeană (EEA) rata inflaţiei a fost de 2,1% în iunie.

Adrian Năstase: Încă aştept ca Mircea Geoană să dea nişte răspunsuri

Adrian Năstase insistă ca preşedintele PSD, Mircea Geoană, să dea explicaţii, într-un fel sau altul, referitor la 'dosarele nescoase' din cauza cărora Năstase n-ar putea reveni în prim-planul scenei politice. Am frunzărit blogul lui Adrian Năstase şi nu am găsit comentarii, ci doar răspunsuri către cititori.

România şi Grecia, statele cel mai greu lovite de secetă în Europa

România şi Grecia au trecut şi trec prin cea mai mare perioadă de secetă din statele membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor Comisiei Europene. Ţara noastră nu s-a mai confruntat cu temperaturi atât de mari de 60 de ani, iar Grecia suferă ce mai accentuată secetă din ultimii 110 ani, la care s-au adăugat şi incendii de păduri.

De asemenea, şi Olanda s-a lovit de secetă în luna aprilie a acestui an, unde s-a înregistrat doar 1 mm de precipitaţii pe metru pătrat faţă de media normală de 44 mm.

Petrochemical Holding GmbH a devenit noul Administrator special al Rafo

În şedinţa din 17 iulie, Adunarea Generală Ordinară şi Extraordinară a Acţionarilor de la Rafo o­neşti a aprobat o serie de decizii printre care renunţarea la unele penalităţi către BKP, vânzarea unor staţii sau terenuri libere de sarcini şi numirea unui nou administrator special de la data întrunirii AGA, care capătă, prin decizia AGA, dreptul de a-l revoca din funcţie de directorul general.

Fondul Proprietatea şi-a mărit participaţia la capitalul Petrom

Societatea Petrom SA a fost informată de Depozitarul Central că, în data de 11 iulie, a fost efectuat transferul a 5.791.079.578 acţiuni, ceea ce reprezintă 10,223% din capitalul social al Petrom aflat în proprietatea AVAS, în contul Fondului Proprietatea. Această notificare a fost făcută, joi, de conducerea Petrom SA către Bursa de Valori Bucureşti.

Vodafone a atras 1.570.000 de clienţi noi

Vodafone Romania a înregistrat 1.570.000 de clienţi noi în anul fiscal 2006 – 2007, ajungând la un număr total de 7.954.000 de clienţi. În trimestrul încheiat la 31 martie 2007. Vodafone România şi-a suplimentat baza de clienţi cu 237.000. Faţă de 2005 – 2006, baza de clienţi Vodafone România a crescut cu 24,6 %, informează compania într-un comunicat de presă remis AMOS News.

Modernizarea armatei române, sub lupa CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte, joi, începând cu ora 10.00, la Palatul Cotroceni. Şedinţa va fi condusă de preşedintele României, Traian Băsescu.

În cadrul şedinţei Consiliului se vor analiza aspectele referitoare la îndeplinirea obiectivelor fundamentale ale procesului de transformare a Forţelor Armate în conformitate cu statutul României de stat membru NATO şi al UE (înzestrare, structuri de forţe, dinamica de personal, asistenţă medicală).

Năstase: Unii ar putea considera că se închide cercul acţiunii începute la congresul din 2005

Comentariu subtil, ieri, postat de Adrian Năstase pe blogul său. Sub titlul "Despre caracter şi caractere sau viclenia nu poate înlocui performanţa", cu "referire" la "cartea unui celebru autor francez", Năstase aduce iar atingere presupusei declaraţii a lui Mircea Geoană din timpul unei şedinţe a conducerii PSD, despre dosarele sale "nescoase" la lumină.