Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Florin TOMUŢA

PNL Arad la un pas de a se rupe in două

Consilierul judeţean Sever Jurcă a revenit asupra deciziei de a demisiona din PNL Arad, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a anunţat că va pleca în urma avertismentului primit de conducerea organizaţiai judeţene, informează corespondentul AMOS News. Jurcă a spus că demisia anunţată de el a făcut ca o marte parte din conducerile filialelor din judeţ să afirme că vor demisiona pentru a se înscrie în alte partide.

Şeful de Post din Mişca Arad a fost sancţionat disciplinar

Şeful Postului de Poliţie din comuna arădeană Mişca, agent-şef adjunct Daniel Stana, a fost sancţionat, după ce s-a stabilit că acesta a avut o serie de abateri disciplinare, informează corespondentul AMOS News. Sancţiunea a fost aplicată după ce şeful Inspectoraului de Poliţie al Judeţului Arad (IPJ), subcomisar Ioan Dascălu, a dispus efectuarea unui control. În urma acestuia, ofiţerii Compartimentului de Inspecţie Internă au constatat mai multe nereguli şi abateri disciplinare săvârşite de agentul de poliţie, fiind constituit în acest sens Consiliul de Disciplină al IPJ.

Francezii vor face curaţenie în comuna arădeană Covăsânţ

Un grup format din zece tineri francezi vor face, timp de o săptămână, curăţenie în comuna arădeană Covăsânţ, informează corespondentul Amos News. Alături de aceştia vor fi şi zece localnici, cu care vor lucra împreună. Această activitate, bazată pe voluntariat, este o practică uzuală în ţările europene, dar modelul este preluat din Statele Unite ale Americii. Cei zece tineri sunt din Chateau Reneau, localitate înfrăţită cu Covăsânţ.

Italian jefuit de un minor în centrul Aradului

Un minor este cercetat penal după ce a jefuit un italian în plin centrul municipiului Arad, informează corespondentul AMOS News. Cei care l-au prins pe minor chiar în momentul în care acesta sustragea banii din buzunarul victimei au fost şeful DPIR Arad, comisar Lazăr Loghin, şi adjunctul său, inspector principal Dumitru Nicolae.

Nicolae M, de 15 ani, a reuşit să sustragă din buzunarul italianului suma de 5.800 euro, în timp ce acesta se afla la cumpărături în Piaţa Catedralei.

O firmă din Arad a prejudiciat bugetul de stat cu peste 800.000 RON

Comisarii Gărzii Financiare au descoperit, în urma unui control efectuat la SC L&C Oil Company SRL Arad, că această firmă economic a adus bugetului de stat un prejudiciu de peste 848.860 RON, informează corespondentul AMOS News. Prejudiciul a fost creeat prin înregistrarea în evidenţele proprii a unor aprovizionări fictive cu uleiuri minerale furnizate de două societăţi tip „fantomă“.

Dimitrie Muscă a demisionat, oficial, de la conducerea PSD Arad

Dimitrie Muscă şi-a înregistrat oficial demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Arad, cu toate că şi-a anunţat-o încă de sâmbătă, în timpul Conferinţei municipale de alegeri, informează corespondentul AMOS News. „Domnul Muscă şi-a depus demisia în scris. Cu toate acestea, el va rămâne în organizaţie. Îi pot înţelege reacţia, deoarece a fost supărat. Demisia sa va fi trimisă astăzi (miercuri - n.r.) la Bucureşti şi vom vedea care va fi reacţia celor de la Centru.

Prefectul Aradului vrea o anchetă după incendiul de la groapa de gunoi

Prefectul judeţului Arad, Cristian Stragea, a solicitat Serviciului Judiciar al Poliţiei să efectueze o anchetă cu privire la cauzele incendiului produs marţi la groapa de gunoi a municipiului Arad, informează corespondentul AMOS News. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a discutat şi cu şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, această instituţie urmând să trimită Prefecturii un raport complex cu privire la groapa de gunoi, inclusiv istoricul deponeului şi date referitoare la prevederile legale privind modul de administrare a gropii de gunoi.

Jaf în stil mafiot, la Arad

Un bărbat din municipiul Arad a fost jefuit în propria casă, miercuri dimineaţă, după ce a fost bătut şi înjunghiat de două persoane neidentificate încă, informează corespondentul AMOS News. O parte dintre vecinii victimei susţin că acesta împrumuta diverse sume de bani pentru care percepea dobânzi mari. Ilie C, 50 de ani, a fost atacat în momentul în care s-a reîntors în casă, după ce şi-a căutat câinele prin curte şi pe strada pe care locuia. Potrivit celor spuse de poliţiştii care anchetează cazul, Ilie C. a fost lovit de mai multe ori cu pumnii şi un cuţit, de două persoane.

Arădean cercetat pentru că a promis locuri de muncă în Belgia

Un bărbat din judeţul Arad este cercetat de poliţişti după ce a înşelat mai multe persoane cărora le-a promis locuri de muncă în Belgia, informează corespondentul AMOS News. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că Vasile Petrean, 48 ani, din comuna Petriş, a racolat patru persoane domiciliate în judeţul Neamţ, în baza unui anunţ apărut într-un ziar local, promiţându-le că îi va duce în Occident. Arădeanul a cerut în schimbul serviciilor oferite suma de 550 RON. Dar, după ce a primit banii, acesta i-a abandonat pe cei patru.

Arad: Arme şi muniţie, descoperite într-un pod

O arădeancă a găsit la domiciliul ei două arme şi muniţia aferentă, în timp ce făcea o serie de reaparaţii, informează corespondentul AMOS News. Armele au fost descoperite în podul casei, sub câteva grinzi. Imediat după ce a făcut descoperirea, Ana J. a anunţat Poliţia care s-a deplasat la domiciliul acesteia, situat în cartierul Sânicolaul Mic.

Oamenii legii au constatat că femeia a descoperit o carabină militară cu glonţ, marca „Erfurt“, model 1918, de calibru neindetificat. Totodată, în podul casei a mai fost descoperit şi un revolver militar cu glonţ, calibru 45 milimetri.

Arad: Ţigări fără acte, descoperite într-un autocamion

Poliţiştii arădeni au descoperit 2.000 de pachete cu ţigări timbrate într-un autocamion care avea sigiliul vamal aplicat, informează corespondentul AMOS News. Acţiunea s-a desfăşurat după ce oamenii legii au obţinut informaţii, conform cărora în curtea unui imobil situat pe Calea Bodrogului din municipiul Arad. În urma controlului, poliţiştii au descoperit în semiremorca autotrenului condus de Costel C. (38 ani), un număr de 2.000 de pachete de ţigări timbrate de diferite mărci.

SIF Banat - Crişana a început distribuirea dividendelor

Societatea de Investiţii Financiare Banat - Crişana (SIF 1) a început distribuirea dividendelor aferente anului trecut, în valoare de 0,05 RON/ acţiune, informează corespondentul AMOS News. Plata se va face către acţionarii înscrişi la data de înregistrare, 16 mai 2006, în registrul acţionarilor ţinut de Regisco SA. Plăţile se vor face prin mandat poştal, expediat pe numele şi la adresa din România, aşa cum sunt înscrise în registrul acţionarilor la data de înregistrare, pentru acţionarii persoane fizice care deţin între 200 şi 5.000 de acţiuni.

PC Arad: ''Nu vă lăsaţi păcăliţi de manevrele PD!''

Legea nr. 249/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, intrată recent în vigoare, este considerată binevenită de către conducerea Organizaţiei Judeţene Arad a Partidului Conservator, cu toate că modificările care vizează stoparea migraţiei politice au apărut destul de târziu.

Arad: Descoperire arheologică pe locul celui mai vechi teren de fotbal din ţară

Mai multe schelete umane, datate ca fiind din secolele XVIII – XIX, au fost descoperite pe fostul amplasament al celui mai vechi teren de fotbal din ţară, situat în municipiul Arad, informează corespondentul AMOS News. Acestea au fost scoase la lumină de o echipă de muncitori care lucrează la ridicarea complexului comercial „Kaufland“, care va fi construit pe locul fostei arene sportive „ACU“.

Preşedintele PSD Arad a demisionat din funcţie

Preşedintele PSD Arad, Dimitrie Muscă, a demisionat, sâmbătă, din funcţie, imediat după ce au fost anunţate rezultatele alegerilor de la organizaţia municipală, informează corespondentul AMOS News. Cu toate că a susţinut că doreşte organizarea unor alegeri democratice, Muscă a fost nemulţumit că persoana susţinută de el nu a întrunit sufragiile delegaţilor prezenţi la Conferinţa de alegeri. În urma scrutinului de sâmbătă, preşedinte al organizaţia municipale a fost ales cu 52 de voturi, în timp ce, Gheorghe Furău, candidatul sprijinit de liderul PSD Arad a obţinut doar 16 voturi.

Arad: Cetăţean maghiar prins la frontieră cu ţigări de contrabandă

Autorităţile de frontieră de la Vama Vărşand, judeţul Arad, au descoperit, sâmbătă, în autoturismul unui cetăţean maghiar peste 5.000 de pachete de ţigări, pe care acesta intenţiona să le scoată din ţară, informează corespondentul AMOS News. Marfa a fost depistată când Ferenc H. (39 ani) s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară la volanul unui autoturism „VW“, înmatriculat în Ungaria. La controlul de frontieră, lucrătorii vamali au descoperit ascunse în diferite locuri, 5.300 pachete de ţigări, marca „Marble“, în valoare de 19.000 RON.

Arad: Cetăţean turc cercetat pentru evaziune fiscală

Un cetăţean turc care desfăşoară activităţi comerciale în judeţul Arad este urmărit penal pentru evaziune fiscală şi folosirea creditului societăţii în alte scopuri, informează corespondentul AMOS News. Din cercetările poliţiştilor arădeni s-a stabilit, Omer Izmer, 26 ani, administrator la SC P.Impex SRL, nu a înregistrat înregistrat o parte a veniturilor rezultate în evidenţele contabile ale societăţii.

Administrarea arhivelor a intrat în vizorul Prefecturii Arad

Prefectul Aradului, Cristian Stragea, a solicitat efectuarea unor controale tematice la nivelul tuturor unităţilor administrative - teritoriale din judeţ în vederea respectării normelor legale privind activitatea arhivistică, informează corespondentul AMOS News. Controalele vor fi realizate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale, ai Prefecturii Arad şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Liberalii arădeni nu mai au voie să-şi critice partidul

Preşedintele interimar al PNL Arad, Gheorghe Florea, a anunţat că nici un membru al organizaţiei pe care o conduce nu mai are voie să facă declaraţii care aduc atingere partidului, informează corespondentul AMOS News. Florea a mai spus că orice ieşire, în care vor fi criticate activităţi sau persoane din partid, riscă să fie sancţionată. Această decizie a fost luată în cadrul primei şedinţe a noului Birou Permanent Judeţean şi îl vizează în mod direct pe Sever Jurcă, acesta având o serie de declaraţii critice la modul în care se desfăşoară activitatea în filială.

Arad: Guvernul se opune ridicării unui monument dedicat ostaşilor maghiari

Guvernul României a răspuns în aceste zile solicitării formulate de deputatul conservator de Arad Cornelia Ardelean, adresată primului-ministru, referitoare la iniţiativa unor organizaţii nonguvernamentale de a ridica la Păuliş un monument dedicat ostaşilor maghiari căzuţi în luptele din cel de-al doilea război mondial, informează corespondentul AMOS News.

Luptă în cinci pentru şefia PSD Arad

În cursa pentru şefia organizaţiei municipale a PSD Arad s-au înscris cinci candidaţi, după ce iniţial şi-au exprimat intenţia şapte social-democraţi, informează corespondentul AMOS News. Astfel, miercuri, când a fost data limită de depunere a candidaturilor, au fost înregistrate doar cererile depuse de Alexandru Savici, Gheorghe Furău, Pavel Sârbu, Dorel Căprar şi Ovidiu Nilă. Funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a rămas vacantă după demisia lui Ionel Dat, acesta susţinând că nu mai poate să-şi continue activitatea politică din cauza afacerilor în care este implicat.

Depozit clandestin de ţigări, descoperit în centrul Aradului

Poliţiştii au descoperit peste 2.000 de cartuşe cu ţigări netimbrate aflate într-un depozit clandestin situat în zona Pieţei „Avram Iancu“, din centrul municipiului Arad, informează corespondentul AMOS News. Oamenii legii deţineau informaţii de mai multă vreme că într-un depozit din zonă sunt depozitate ţigări netimbrate, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din municipiu.

La Arad s-a deschis prima ediţie a Târgului ofertelor de locuinţe

Peste 20 de firme de construcţii îşi prezintă ofertele la prima ediţie a Târgului ofertelor de locuinţe, care s-a deschis, miercuri, în municipiul Arad, informează corespondentul AMOS News. Participanţii la târg, beneficiarii de Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD) pentru locuinţe colective sau unifamiliale, precum şi mai multe bănci care îşi desfăşoară activitatea în Arad, au prezentat oferte de locuinţe pentru vânzare şi oferte de creditare. Dintre acestea, peste 500 au reprezentat PUD-uri de case, iar peste 30 au fost planuri pentru blocuri sau ansambluri de locuinţe.

Preşedintele CJ Arad verifică modul în care sunt reparate drumurile

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula, a anunţat că în perioada următoare va fi prezent în toate localităţile unde se desfăşoară reparaţii la drumuri pentru a vedea calitatea lucrărilor efectuate, informează corespondentul AMOS News. "Trebuie să profităm la maxim de vremea bună de afară pentru a lucra la toate drumurile incluse în programul pe anul 2006. Am decis să intensific deplasările în teritoriu pentru a mă asigura că nu se fac lucrări de slabă calitate", a spus Matula.

Arădeancă accidentată mortal în timp ce încerca să ascundă ţigări de contrabandă

O femeie de 51 ani a fost accidentată mortal, marţi, în Vama arădeană Vărşand, în timp ce încerca să ascundă ţigări de contrabandă într-un autotren, informează corespondentul AMOS News. Elisabeta O., din oraşul Chişineu-Criş, se afla sub remorca autotrenului când şoferul a încercat să plece din coloana în care staţiona. Costel I., 36 ani, domiciliat în Galaţi, dar cu rezidenţă în Italia, se afla pe sensul de intrare în ţară şi nu a observat că femeia era sub semiremorca autotrenului pentru a ascunde ţigările.

Arad: Şcoală de Vară organizată la Mănăstirea Bezdin

Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului va organiza, săptămâna viitoare, a III-a ediţie a Şcolii de Vară intitulată „Şcoala de Pregătire în Ştiinţele Mediului“ - Bezdin 2006, informează corespondentul AMOS News. Această tabără se doreşte a fi un prilej de instruire dar şi de apropiere a elevilor cu aptitudini la biologie, către natură.

Comisarii GF Arad au depistat două transporturi ilegale de băuturi alcoolice

Comisarii Gărzii Finaciare (GF) din Arad au descoperit în localităţile Şiria şi Cermei două furgonete în care erau transportate 1,87 tone de băuturi alcoolice a căror provenienţă nu a putut fi justificată de şoferi, informează corespondentul AMOS News. Astfel, în cadrul unei acţiuni de control vizând verificarea legalităţii operaţiunilor comerciale cu băuturi alcoolice, comisarii GF au oprit în trafic două furgonete încărcate cu băuturi alcoolice. În urma controlului încărcăturii, oamenii legii au constatat existenţa a 3.753 recipiente tip PET, conţinând băutură spirtoasă marca „Săniuţa“.

Gheorghe Seculici invitat la Ambasada SUA

Fostul vicepremier Gheorghe Seculici, preşedinte al PD Arad, este invitat special la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu prilejul Zilei Naţionale, informează corespondentul AMOS News. „Invitaţia vine ca urmare a colaborării mele cu firma Smithfield, colaborare începută de când eram vicepremier al României“, a afirmat Gheorghe Seculici.