'Fluieraşul Fermecat' - un festival devenit tradiţie la Galaţi

Sub titulatura 'Fluieraşul Fermecat', manifestarea organizata anual de Centrul Cultural 'Dunărea de Jos' Galaţi, Primăria comunei Braniştea şi şcoala din localitate a reunit şi în 2004 numeroşi interpreţi şi ansambluri folclorice din regiunea Dunării de Jos. Ajuns la a noua ediţie, festivalul a debutat sâmbătă cu o expoziţie realizată într-o ambianţă specifică gospodăriei tradiţionale româneşti, amenajată în incinta Şcolii 'Unirea' din Braniştea.

A urmat apoi spectacolul-concurs, în cadrul căruia au evoluat ansamblul folcloric 'Doina Covurluiului', precum şi fanfara 'Valurile Dunării', ambele din cadrul Centrului Cultural 'Dunărea de Jos'.

Pe scena au interpretat tineri artişti veniţi din mai toate zonele judeţului, respectiv Târgu-Bujor, Piscu, Pechea, Schela, Bereşti, Tecuci, precum şi de la Şcoala de Arta din Galaţi.

Surpriza manifestării a constituit-o însă formaţia 'Murmur pe Coza', originară din Tulnici, judeţul Vrancea. La festival a fost prezentă şi câştigătoarea premiului I de anul trecut, solista Mariana Mărginean, precum şi mai multe formaţii locale din Braniştea.

domeniu: 
categorie: