Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Formula 1 pe apă de la Constanţa= 2.000.000 euro

Constanţa va fi gazda celei mai mari competiţii a sporturilor cu motoare de mare putere din lume, „Class One Romanian Grand Prix”. Competiţia va avea loc în perioada 31 august - 2 septembrie şi este organizată de Power Marine Constanţa, Primăria Municipiului Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, autorităţile locale contribuind la acest proiect cu 600.000 de euro, transmite corespondentul AMOS News. Costul final al bugetului ajunge la 2.000.000 de euro, cea mai mare parte provenind din sponsorizări. În cursa pentru calificarea în circuit, România a participat alături de Turcia şi Bulgaria, iar locul ales de organizatorii români - Lacul Siutghiol din Mamaia - a ieşit câştigător.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de organizatori la hotel Malibu din  staţiunea Mamaia, a fost prezentat desfăşurarea evenimentului. 

Cartierul general al concursului, unde vor fi amplasate corturile echipelor şi tribunele pentru oficiali, va fi în parcarea de pe malul lacului, în dreptul hotelului Rex. De asemenea, tot de aici se va da şi startul concursului. Class One World Powerboat Championship debutează, în fapt, la Atena. Urmează două curse în Norvegia, după care, cea de-a patra, va fi la Constanţa. Competiţia va  aduce la Constanţa opt echipe din nouă ţări (Anglia, Finlanda, Franţa, Italia, Norvegia, Qatar, Spania, Emiratele Arabe Unite şi SUA) şi zece ambarcaţiuni modern.

Se estimează o prezenţă a circa 150.000 de spectatori, care vor avea acces gratuit. Primul ajutor va fi asigurat de echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, de secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Crucea Roşie, iar paza, de către peste 400 de jandarmi, poliţişti şi de o firmă de securitate.

domeniu: 
categorie: