A fost semnată finanţarea proiectului Luna Şes-Borşa

Finanţarea proiectului Luna Şeş-Borşa a fost semnată în după amiaza zilei de 28 iulie, la Bruxelles, în cadrul memorandului de finanţare. Semnarea finanţării a fost precedată de vizita recentă la locaţia proiectului Luna Şes-Borşa, a unei delegaţii din partea Delegaţiei Comisiei Europene din România şi a firmei de consultanţă Hill International. La Borşa au fost identificate amplasamentele, iar echipa a apreciat cadrul natural deosebit şi resursele de care beneficiază zona. A avut loc prezentarea tehnică a proiectului.

Reprezentantul Delegaţiei Comisiei Europene în România, Daniela Căncescu a menţionat că „Dezvoltarea Zonei Turistice Borşa” este complementară cu proiectele „Drumul lui Dragoş”; Drum de ocolire a centrului oraşului Borşa”; Reabilitarea sistemului de canalizare şi epurare a oraşului Borşa”; „Reconstrucţia podului istoric peste Tisa”; „Gutinul”, proiecte elaborate şi promovate de Consiliul Judeţean Maramureş. Ea a declarat că implementarea acestor proiecte vor avea un rol însemnat, iar judeţul îşi va merita cu adevărat denumirea de „Maramureşul turistic”.

Referitor la semnarea memorandului de finanţare preşedintele Alexandru Cosma a spus: “Aprobarea proiectului şi finanţarea din fonduri de la bugetul programului Phare 2002, reprezintă un succes şi nimeni nu mai poate spune că obţinerea sumei de 4,2 milioane de Euro nu este o realitate. Prin implementarea proiectului vor fi create crearea de aproximativ 5000 de noi locuri de muncă, iar odată cu dezvoltarea serviciilor numărul acestora va creşte la 9500 locuri de muncă.

Cred că ar fi fost nedrept pentru potenţialul turistic, de care beneficiază zona Borşa să fie lăsată în uitare dezvoltarea şi modernizarea serviciilor turistice, ca unică sursă de existenţă a locuitorilor şi ca o alternativă viabilă pentru dezvoltarea economico-socială a zonei.”

domeniu: