Fotbal: Cine este Trabzonspor ?

Formaţia română Oţelul Galaţi va întâlni în ultimul tur al Cupei UEFA Intertoto pe 21-22 iulie şi 28-29 iulie, prima manşă pe teren propriu, formaţia turcă Trabzonspor.

Trabzonspor este un club fondat abia în 1967, condus de Nuri Albayrak, antrenat de Ziya Dogan, şi care îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul Huseyin Avni Aker, o arenă cu aproape 30.000 locuri.

Deşi anul acesta a împlinit doar 40 de ani de existenţă şi a trebuit să stea în permanenţă în umbra unor formaţii precum Fenerbahce, Galatasaray sau Beşiktaş, Trabzonspor a adunat şi ea până acum şase titluri de campioană şi şapte Cupe ale Turciei, având şi 78 de meciuri jucate în cupele europene, 31 de victorii, 18 egaluri şi 29 de înfrângeri, golaveraj 111-115.

Antrenorul Ziya Dogan are la dispoziţie un lot din care se remarcă turcii Cagdaş Atan, Huseyin Cimsir, Umut Bulut, Ersen Martin, Gokdeniz Karadeniz şi Serkan Balci, dar şi brazilianul Jefferson Galvao, Ibrahima Yattara, din Guinea, olandezul Kiki Musampa şi sârbul Milan Stepanov.

domeniu: 
categorie: