Furtul de componente din reţea, pune în pericol alimentarea cu electricitate a Capitalei

În data de 20 decembrie 2011 la ora 19.48 staţia de transformare 110/20 kV Rãzoare a rãmas nealimentatã cu energie electricã afectând consumatorul AFI PALAS timp de 27 minute. Acest lucru s-a produs datoritã pãtrunderii persoanelor neautorizate în galeria subteranã edilitarã 13 Septembrie şi a distrugerii a doua cabluri aferente LES 110 kV Filaret – Rãzoare .

Ca urmare a acestor acţiuni grave, cele douã linii electrice de 110 kV au devenit indisponibile,  iar gradul de siguranţã în alimentarea cu energie electricã a scãzut în zona de Vest a Capitalei şi este posibilã apariţia unor avarii a cãror timp de remediere va fi mai mare.

Zonele care pot fi afectate, datoritã acestui incident, includ:

• Cartierul Militari
• Cartierul Drumul Taberei
• Zona Cotroceni
• Zona Panduri
• Zona centralã - parţial

Enel Distributie Muntenia a declarat stare de alertã pentru zonele menţionate mai sus.
Echipele de intervenţie ale Enel Distribuţie Muntenia vor lucra în urmãtoarele zile pentru a repara cablurile afectate. Pagubele iniţiale şi costurile de reparaţie sunt estimate la 600.000 de lei.

De asemenea Enel Distribuţie Muntenia a informat autoritãţile Ministerului Administraţiei şi Internelor despre acest eveniment pentru demararea unei anchete în acest caz.

În aceste circumstanţe, recomandãm locuitorilor din zona de vest a Capitalei sã acorde o atenţie deosebitã eficientizãrii consumului de energie electricã astfel încât sã nu se producã eventuale avarii cauzate de supraconsum care ar putea fi cu greu remediate, într-o perioadã mai lungã de timp.

domeniu: 
categorie: