Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gabriel LENGHEL

Motreanu s-a întâlnit cu reprezentanţii din domeniul vitivinicol

Ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a avut o întâlnire de lucru în vederea stabilirii autorităţii de control în sectorul vinului şi viei reprezentanţi ai conducerilor ANSVSA, ai Direcţiei Generale de Inspecţii din cadrul MAPDR, precum şi ai Patronatului Naţional al Viei şi Vinului. Discuţiile din cadrul întâlnirii s-au axat pe confuziile generate de Ordinul 100/2006 emis de ANSVSA, prin care se instituie un control paralel cu cel existent deja la nivelul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale în sectorul vinului şi viei.

Din aprilie bolnavii de diabet îşi pot procura insulina direct din farmacii

Executivul a adoptat, miercuri, printr-un act normativ, Programele naţionale de sănătate, care vor fi elaborate şi derulate în mod distinct sau în comun de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi care prevede o flexiblizare a tranferului fondurilor necesare finanţării celor două instituţii.

Executivul va răscumpăra Castelul Peleş

Radu Stroe, ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a semnat, marţi, Memorandumul de Înţelegere cu privire la restituirea proprietăţilor regelui Mihai şi care au fost confiscate de regimul comunist, iar din partea Casei Regale a semnat Andrew Popper. În baza acestui memorandum, Casa Regală va ceda statului român în vederea păstrării destinaţiei de Muzeu Castelul Peleş, precum şi un teren de circa 3,6 hectare aferent.

Autoritatea de Control a Guvernului a efectuat peste 127 de acţiuni de control

Autoritatea de Control a Guvernului a efectuat, în perioada 2005-2007, peste 127 de acţiuni de control care au verificat activitatea a 310 entităţi, 100 la nivel central şi 210 la nivel local. Dintre acestea, 99 au fost în domeniul controlului administrativ intern şi 28 în domeniul urmăririi aplicării acquis-ului comunitar.

Tăriceanu: Percepţia despre corupţie în România reprezintă o problemă

TariceanuCalin3_60xPremierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la prezentarea raportului de activitate a Autorităţii de Control a Guvernului, că instituţia 'trebuie să se alăture în continuare eforturilor de limitare şi combatere a corupţiei la nivelul administraţiilor, iar activitatea desfăşurată până acum vă legitimează.

Autoritatea de Control a Guvernului îşi prezintă bilanţul de activitate

Lupta împotriva corupţiei este responsabilitatea tuturor instituţiilor România indiferent de culoarea politică, a declarat, vineri, premierul Călin Popescu Tăriceanu, cu ocazia prezentării bilanţului de activitate al Autorităţii de Control a Guvernului.

Potrivit lui Tăriceanu au fost întreprinse 127 de acţiuni de control în domenii precum: legislaţia europeană, sistemul sanitar, gestionarea situaţiilor de urgenţă - inundaţii şi gripa aviară, privatizări, retrocedări de imobile, achiziţii publice.

Taxa pe autostradă va fi de 5 euro/100 km

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi la inaugurarea lucrărilor pentru autostrada Bucureşti-Braşov că "marea majoritate a autostrăzilor care vor fi construite în România vor fi concesionate astfel încât ritmul de construcţie al acestora să fie mai rapid". De asemenea, Berceanu preconizează ca pe aceste autostrăzi să se instaleze o taxă, luându-se ca model autostrăzile europene, care va fi în jurul valorii de 5 euro la suta de kilometri.

Berceanu: Avem mai multe motive să rămânem la guvernare decât PNL

Vicepreşedintele democrat Radu Berceanu a declarat, joi, că "Partidul Democrat nu are de gând să iasă de la guvernare fiind la fel de îndreptăţit ca şi PNL să rămânem la guvernare. Dacă stăm să privim asupra faptului că preşedintele României a fost dat de Partidul Democrat, cred că avem mult mai multe motive decât PNL să rămânem la guvernare".

Tăriceanu: 'Legea ANI este perfectibilă'

Premierul Tăriceanu a susţinut, marţi, în cadrul lucrărilor Senatului, că "pachetul legislativ adoptat privind reformele din sistemul juridic şi măsurile de prevenire şi combatere a corupţiei au fost şi sunt un test al maturităţii clasei noastre politice şi o dovadă a responsabilităţii României ca stat european". El crede că adoptarea legii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate a devenit o obligaţie instituţională pe care ţara noastră o are faţă de Uniunea Europeană, precum şi o obligaţie morală pe care clasa politică românească o are faţă de cetăţenii.

Tăriceanu: 'Nu puteam accede în Europa fără reforma Justiţiei'

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că "Europa ne-a avertizat în nenumărate rânduri că nu putem accede în familia europeană dacă nu ne reformăm Justiţia şi asigurăm desfăşurarea unei lupte serioase împotriva corupţiei". Şeful Executivului a susţinut o declaraţie în plenul Senatului referitoare la susţinerea reformelor în justiţie.

Tăriceanu: Adoptarea legii ANI întârziată de alte subiecte politice

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a prezentat în plenul Senatului pentru a reitera "voinţa clară" a guvernului pe care îl conduce, de a "susţine şi continua" reformele din domeniul justiţiei.

"Este de datoria mea să exprim acest angajament în plenul Senatului", având în vedere dezbaterile pe justiţie, a spus Tăriceanu.

Ungureanu: Am trecut de la o diplomaţie a camuflajului, la una sinceră

Ministrul demisionar al Afacerilor Externe Răzvan Mihai Ungureanu a prezentat, miercuri, un rezumat al activităţii instituţiei pe care a condus-o, începând cu momentul preluării portofoliului. Ungureanu a participat în această dimineaţă şi la şedinţa de guvern, unde şi-a luat rămas bun de la colegii săi de Cabinet, cărora le-a mulţumit pentru sprijin în cei doi ani de mandat. Potrivit lui Ungureanu, discursul politic al diplomaţiei româneşti s-a schimbat în aceşti doi ani de la un discurs al 'camuflajului', la unul 'sincer'.

Guvernul a decis amânarea datei alegerilor pentru PE

Guvernul a decis amânarea datei alegerilor pentru Parlamentul European pentru semestrul al doilea al acestui an, a declarat Camelia Spătaru, Purtătorul de Cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei a Executivului. 'Data va fi stabilită ulterior, printr-o Hotărâre de Guvern, după consultarea partidelor parlamentare', a declarat Purtătorul de Cuvânt al Guvernului. Sunt şi rămân valabile listele de alegători ce susţin partidele politice şi celelalte organizaţii care vor intra în cursa electorală, a precizat Camelia Spătaru.

Tăriceanu: Preşedintele a lucrat cu spor pentru formarea noii majorităţi politice

TariceanuCalin3_60xPremierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu va participa la şedinţa Extraordinară de guvern, dar că a participat la o consultare cu membrii Coaliţiei de guvernare. Cu acest prilej, Băsescu şi-a aratat disponibilitatea amânării referendumului pentru votul uninominal.

Tăriceanu nemulţumit de procesul de informatizare a CNAS

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la întâlnirea cu Consiliul de administraţie al CNAS, că a primit reproşuri din partea unor colegi de partid deoarece nu a numit la conducerea Casei un reprezenzant al PNL. Tăriceanu a spus că 'decizia de numire a unui nou preşedinte a plecat de la premise de ordin profesional şi nu politic, cu toate că la întalnirea de azi cu colegii din partid am avut parte de reproşuri că acest post, de la CNAS aparţine, de fapt, PNL şi de ce nu e pus un liberal.

D.I.Popescu: Franco Frattini şi Susanne Kastner trebuie să exprime păreri ale UE

Dan Ioan PopescuPrim-vicepreşedintele Partidului Conservator, Dan Ioan Popescu, a declarat că “oficiali europeni, precum comisarul pe justiţie, libertate şi securitate, Franco Frattini, sau vicepreşedintele Bundestagului, Susanne Kastner, nu trebuie să-şi exprime păreri proprii la adresa unui membru al UE , cum este România, ci exclus

Conservatorii şi-au prezentat propria strategie postaderare

Vicepreşedintele PC Maria Grapini a declarat, duminică, în cadrul Consiliului Naţional Extraordinar că aderarea României la Uniunea Europeana ne-a prins nepregătiţi din punct de vedere al unei strategii post-aderare.

În opinia lui Grapini, conservatorii au atras atenţia asupra necesităţii acestei strategii, cu contribuţia întregii societăţi şi nu a unui grup mic din cadrul unui anumit guvern. Neexistând o asemenea strategie la nivel naţional, Partidul Conservator a decis să propună propria strategie post-aderare, pornind de la o analiză profundă a situaţiei existente.

Şereş: PC se va ocupa de pregătirea românilor pentru integrarea în UE

SeresCodrut3_60xCodruţ Şereş, preşedintele Consiliului Executiv al PC, a declarat, duminică, Sesiunii Extraordinare a Consiliului Naţional al PC că abordarea partidului pentru alegerile europarlamentare va porni de la ideea unei Românii integrate în UE, dar, după părerea sa, 'o bună parte a românilor au rămas în epoca primitivă'.

Liberalii vor miza la alegerile europarlamentare pe un mesaj european

"Liberalii vor avea la alegerile europarlamentare candidaţi din cât mai multe judeţe, pentru că această campanie se doreşte a fi nu doar o informare a românilor în legătură cu procedurile europene, ci o încercare de adaptare a realităţilor României la evoluţiile europene", a declarat Varujan Vosganian sâmbătă, la lucrările Delegaţiei Permanente a PNL Suceava.
Vosganian consideră că, Partidul Naţional Liberal va desfăşura o campanie europeană, ce va păstra specificul local, urmând să fie o pregătire, din punct de vedere al mesajului, a anului electoral 2008.

De la 1 martie o călătorie cu trenul va fi mai scumpă cu 9%

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a aprobat, o mărire a preţului biletelor CFR cu circa 9%, de la 1 martie.

În acest sens, tarifele vor fi modificate în baza O.U. aprobată în 2006 de Guvern, conform căreia CFR Călători poate majora trimestrial tarifele, până la finele anului, cu cel mult şapte procente peste nivelul inflaţiei de la precedenta majorare a costurilor călătoriilor.

Cosmote are 1,2 milioane clienţi şi o cotă de piaţă de 7%

Cosmote România a încheiat anul 2006 cu 1,23 milioane clienţi şi o cotă de piaţă de aproximativ şapte procente. Cea mai spectaculoasă creştere s-a înregistrat în ultimul semestru al anului trecut, când operatorul a înregistrat 555.918 noi utilizatori, dintre care 19% au ales serviciul cu abonament.
În ceea ce priveşte veniturile cumulate, acestea au atins cifra de 43,8 milioane euro, înregistrând o creştere de cinci ori mai mare decât în anul anterior.

Peter Imre: 'Mă gândesc dacă e bine sau nu să fi român'

Preşedintele companiei Phillip Morris, Petre Imre, a declarat pentru AMOS News, joi, la gala premiilor AlegRo că schimbările produse în urmă cu doi ani se dovedesc a nu fi 'deloc favorabile' şi nu dau semne că am intra într-o normalitate. 'Noi cetăţenii înţelegem lupta politică, înţelegem ambiţiile politice, ambiţiile personale, dar nu putem să înţelegem cum nişte oameni ce ar trebui să fie modele pentru restul cetăţenilor pot să ajungă atât de jos şi atât de trivial.