Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gabriel Oprea a anunţat că nu mai sunt drumuri naţionale blocate

Ministrul delegat pentru Administraţia Publică, Gabriel Oprea a informat, joi, la sediul guvernului că în prezent nu mai sunt drumuri naţionale închise sau cu circulaţie îngreunată. Oprea a anuntat ca pe drumurile judetene se circula in conditii de iarna, sase judete avand inca probleme cu deszapezirea unor tronsoane rutiere. Este vorba despre judetele Vaslui, Iasi, Neamt, Bacau, Botosani, Mehedinti. Potrivit ministrului, sunt in continuare blocate 35 de sectoare de drumuri judetene, in Mehedinti fiind inchise zece drumuri judetene.

Gabriel Oprea a precizat ca cinci localitati nu au alimentare cu energie electrica, iar pe doua linii ferate Pascani - Timisesti si Murgeni - Falciu este restrictionata viteza trenurilor.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat demersurile pentru transmiterea unor mijloace specializate din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în cea a consiliilor judeţene şi locale, avînd în vedere previziunile meteorologice nefavorabile pentru următoarea perioadă.

Ministrul delegat pentru Administraţia Publică, Gabriel Oprea, a declarat că aceste echipamente vor permite rezolvarea mai eficientă a problemelor provocate de viscol şi de căderile abundente de zăpadă, precum cele înregistrate în ultimele zile în Moldova şi Dobrogea.
Proiectul de hotărîre privind transmiterea acestor echipamente în administrarea autorităţilor locale ar putea fi aprobat în viitoarea şedinţă a Guvernului.

'Având în vedere greutăţile cu care ne-am confruntat în săptămâna anterioră, pentru întărirea capacităţilor tehnice de intervenţie ale autorităţilor publice locale, am iniţiat demersurile necesare transmiterii unor mijloace specializate de la Ministerul Apărării Naţionale la consiliile judeţene şi locale.

Sperăm ca, în cursul săptămânii care urmează, Guvernul să aprobe proiectul de hotărâre pentru transmiterea respectivelor mijloace tehnice, care vor fi disponibilizate de către Ministerul Apărării Naţionale', a declarat Gabriel Oprea.

Totodata, in 15 localitati din Iasi sunt suspendate activitatile scolare.
Oprea a aratat ca INMH anunta o inrautatire a vremii in Moldova, Dobrogea si Baragan si a cerut comandamentelor locale de iarna sa fie pregatite sa intervina.

Ministrul delegat pentru Administraţia Publică a mai declarat că, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Meteorologie, pentru perioada imediat următoare sînt aşteptate precipitaţii abundente sub formă de lapoviţă şi ninsoare, pe arii extinse din jumătatea sudică a Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea. 'Se pare că, acum, poleiul va fi principalul nostru inamic', a spus Oprea.

domeniu: 
Autor: