Gabriel Oprea transformă 'Luna cadourilor' în 'Luna controalelor'

Deşi tradiţia spune că decembrie este luna cadourilor, ministrul delegat pentru administraţie publică, Gabriel Oprea, a declarat astăzi, că de la începutul acestei luni, au fost intensificate controalele. 'Tradiţia spune că decembrie este luna cadourilor. De anul acesta am introdus un nou obicei: controlul mai atent, mai responsabil al produselor. În perioada sărbătorilor, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu va tolera nici o agresiune la adresa cetăţeanului”, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru administraţie publică, Gabriel Oprea.

Cu o zi în urmă, ministrul Oprea le-a cerut prefecţilor - care coordonează instituţiile abilitate în controlul comercial - să fie “mai prezenţi în teren, să supravegheze mai atent calitatea şi condiţiile de vînzare a produselor.
'Anumite categorii de oameni încearcă să speculeze perioada sărbătorilor, încercînd să vîndă produse care nu respectă standardele de calitate sau prevederile legale. Uneori reuşesc, însă de preferat ar fi să nu o facă. Acest gen de agresiune la adresa cetăţeanului nu va fi tolerată”, a spus Oprea. El a adăugat că aceste măsuri „nu sînt ieşite din comun, ci normale”.

'Sunt măsuri necesare pentru ca toată lumea să aibă parte de sărbători liniştite”, a adăugat ministrul. Protecţia Consumatorilor, medicii sanitari veterinari, inspectorii primăriilor şi toate instituţiile abilitate în controlul comercial îşi fac deja simţită prezenţa prin magazine şi prin pieţe. Un bilanţ provizoriu arată că, numai în Capitală, s-au dat amenzi care însumează zeci de milioane de lei, cantităţi importante de produse confiscate şi mai multe magazine închise.

domeniu: