Galaţi: Festivalului Internaţional de Fanfare, la ediţia a V-a

Timp de trei zile în oraşul de la Dunăre se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici”, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

La malul Dunării va răsuna muzica de promenadă adusă de cinci fanfare, de renume din ţară şi din Republica Moldova. Gălăţenii sunt aşteptaţi în fiecare zi, în perioada 07 – 09 august 2009, cu începere de la ora 11.00 atât în Grădina Publică cât şi pe Faleza Dunării, unde vor evolua orchestrele invitate în festival.

Seara, spectacolele se vor muta pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, unde cu începere de la ora 19.30, vor urca pe scenă, rând pe rând, toate fanfarele care în acest an au raspuns invitaţiei Centrului Cultural „Dunarea de Jos”, de a participa la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici”.

„Toţi cei care vor veni la Festivalul de Fanfare, în acest an, vor avea ocazia să asculte cea mai bună muzică interpretată de instrumentiştii profesionişti. Speram ca in cele 3 zile de festival esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor să fie neâncăpătoare pentru numărul mare al celor care iubesc muzica de promenadă”, a declarat Razvan Avram, directorul general al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Scopul acestei manifestări, este acela de a reînvia o veche tradiţie a oraşului de la Dunăre şi de a crea o adevărată sărbătoare a muzicii de fanfară româneşti şi universale. În acest an participă în festival: Fanfara „Argeşul” Piteşti; Fanfara „Valahia” Giurgiu; Fanfara din localitatea Ceadîr Lunga – Republica Moldova; Fanfara Municipiului Alba Iulia. Gazda evenimentului va fi Fanfara „Valurile Dunării”, aparţinând Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi.

domeniu: 
categorie: