Galaţi: Moaştele Sfântului Grigorie Palama au fost depuse la Catedrala Episcopiei 'Dunărea de Jos'

Credincioşi gălăţeni sunt aşteptaţi la Catedrala episcopală pentru a se ruga la moaştele Sfântului Grigorie Palama. Moaştele au fost depuse spre a fi venerate de către credincioşi pe baldachinul din faţa Catedralei Episcopale din Galaţi până în ziua de 4 mai, când se vor întoarce în Grecia, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

 Racla cu moaştele Sfântului Grigorie Palama, arhiepiscop al Tesalonicului, în al cărui scaun a păstorit şi Sfântul Atanasie, a sosit la Catedrala episcopală din municipiul Galaţi, vineri,  la orele 17: 30, adusă de către o delegaţie a Mitropoliei de Veria – Grecia.

Racla cu aceste sfinte moaşte, la care se vor adăuga şi cele ale Sf. Atanasie şi Sf. Vasile cel Mare vor fi depuse spre a fi venerate de către credincioşi pe baldachinul din faţa Catedralei Episcopale din Galaţi până în ziua de 4 mai, când se vor întoarce în Grecia.

Manifestările vor culmina în ziua de duminică, 3 mai, prin săvârşirea la Catedrala Dunării de Jos a slujbei Sfintei Liturghii (orele 9:30), prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de alţi ierarhi ai Sfântului Sinod, precum şi de delegaţii Bisericilor Ortodoxe surori, după care se va îndeplini procedura canonică de proclamare a cinstirii în Biserica Ortodoxă Română a Sfântului Atanasie, Patriarhul Constantinopolului şi păstor al creştinilor de la Dunăre.

domeniu: 
categorie: