Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Galaţi: Şatierul Naval Damen va construi un vas pentru Poliţia de Frontieră Română, în valoare de 27 milioane de euro

Vasul pentru Poliţia de Frontieră Română va fi folosit la supravegherea frontierei maritime a României şi a frontierei externe a Uniunii Europene şi este cea mai importantă comandă româneacă pe care compania Damen a primit-o după privatizarea din urmă cu 10 ani, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

"Este un contract important pentru noi. Din ce ştiu eu, este posibil ca în trecut şantierul de aici să fi avut şi alte contracte din partea statului, dar acum nu ştiu sigur să vă spun. Oricum noi suntem foarte mulţumiţi să realizăm acest contract", a afirmat Kees de Ruiter, directorul şantierului naval de la Galaţi.

Potrivit aceleaşi surse, vasul este construit din fonduri ale Uniunii Europene şi se supune unui regim special de supraveghere al utilizării acestor fonduri. Nava va avea o durată de viaţa de 30 de ani şi va avea certificare din partea "Bureau Veritas”.

 Nava are lungimea maximă de 66 metri, lăţimea de 10,25 metri, echipajul de 19 persoane plus 5 VIP şi raza de acţiune de minimum 1.800 mm la viteza de patrulare de 12 noduri. Capacitatea de transport a navei include şi maxim 100 de persoane cu tot cu echipaj.

Vasul va fi folosit şi la combaterea pirateriei şi a actelor teroriste şi controlul navelor. De pe noua nava ce va trebui să fie finalizată pe data de 7 mai şi livrată pe 30 septembrie 2010 se vor putea realiza şi aterizări-decolări cu elicopterul.

domeniu: 
categorie: