Georgiu Gingăraş despre Sergiu Cunescu

Vicepreşedintele naţional al PSD, ex-ministrul Tineretului şi Sportului, Georgiu Gingăraş, regretă moartea fostului său mentor politic, Sergiu Cunescu. Liderul social democrat argeşean l-a cunoscut pe fostul om politic în 1996:''Era înainte de Crăciun. Am mers la dumnealui împreună cu un prieten, pentru că doream să-i fiu prezentat ca să refac organizaţia PSDR Argeş. A fost de acord şi am trecut la treabă.

În timp am avut ocazia să-l cunosc mai bine. Domnul Sergiu Cunescu era un om echilibrat şi extraordinar de calm. Singura înverşunare pe care o avea era împotriva comunismului şi comuniştilor. Probabil că a suferit mult înainte de 1989. În momentul în care s-a pus problema fuziunii PSDR cu PDSR, dumnealui s-a opus categoric.

Ulterior, s-a retras din viaţa politică din această cauză. Mai mult, nu vedea nici o cale de înţelegere cu domnul Ion Iliescu, pe care îl considera comunist. Regret moartea domnului Cunescu şi apreciez că actuala clasă politică pierde mult prin plecarea dintre noi a fostului lider PSDR''.

Activitatea profesională şi politică a lui Sergiu Cunescu

Emil Constantinescu -In memoriam Sergiu Cunescu

domeniu: 
categorie: