Ghimpu: Va fi rezolvată si problema ambasadorului la Bucureşti

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anunţat, miercuri, că va fi făcut cunoscut, în curând, numele persoanei desemnate pentru postul de ambasador la Bucureşti.

"Am discutat şi acest subiect (...) şi în timpul apropiat va fi rezolvată şi problema ambasadorului la Bucureşti", a declarat Ghimpu după întâlnirea cu premierul român.

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu declarase în ianuarie că ambasadorul României ar putea fi numit până la sosirea lui Traian Băsescu la Chişinău, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Vizita preşedintelui român în capitala moldoveană a avut loc în 27-28 ianuarie.

Întrebat, miercuri, de jurnalişti dacă poate da numele viitorului ambadasor, Ghimpu a răspuns: "Nu pot să vă dau, pentru că nu este semnat decretul. Când va fi semnat, atunci va fi numirea", a precizat preşedintele interimar al ţării.

În ceea ce priveşte profilul viitorului ambasador, Ghimpu a spus că autorităţile de la Chişinău se străduiesc ca "ambasadorii numiţi acum să fie profesionişti, să reprezinte Republica Moldova cu adevărat şi interesele statului".

domeniu: 
categorie: