Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Mediului

Executivul a decis astăzi suplimentarea Ministerului Mediului cu suma de 25 miliarde de lei vechi (2, 5 milioane lei RON) pentru asigurarea stocurilor de materiale de intervenţie în scopul prevenirii şi diminuării efectelor inundaţiilor produse în septembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Oana Marinescu. Ministerul Mediului şi-a epuizat stocul de materiale - saci, nisip, folie de plastic - necesare prevenirii şi limitării efectelor inundaţiilor.

'Achiziţia materialelor necesare pentru asigurarea stocurilor se va contracta urgent de către Administraţia Naţională Apele Române, cu respectarea legislaţiei privind achiziţiile publice în situaţii de forţă majoră', a spus Oana Marinescu.

Ministerul Mediului va controla modul în care vor fi gestionaţi banii alocaţi.

În şedinţa de astăzi Executivul a luat măsuri pentru efectuarea în regim de urgenţă a lucrărilor la staţia de pompare pentru evacuarea apei din localitatea Tuzla, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În acest sens, Guvernul a suplimentat cu 48,64 de miliarde de lei vechi (4.864 milioane lei RON) bugetul Ministerului Mediului din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, a anunţat Oana Marinescu.

Administraţia Naţională Apele Române va contracta realizarea documentaţiei şi execuţia lucrărilor, iar Ministerul Mediului va urmări gestionarea fondurilor. Până la elaborarea documentaţiei se va aproba deschiderea finanţării, potrivit legii, precum şi începerea execuţiei lucrărilor.

'Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Transporturilor evaluează pagubele produse de inundaţii, urmând că ulterior Guvernul să aloce şi alte fonduri, în funcţie de necesităţi', a afirmat Marinescu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că în şedinţa de astăzi Executivul a luat măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor în zonele afectate de inundaţii, expuse unor riscuri epidemiologice din cauza umidităţii excesive, a temperaturii scăzute şi a imunităţii scăzute a persoanelor afectate.

Ministerul Sănătăţii a fost abilitat să atribuie, în regim de urgenţă, contractul de achiziţie publică a 500.000 de doze de vaccin gripal trivalent inactivat şi purificat. În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va atribui contractul, cu respectarea procedurilor prevăzute de legislaţia privind achiziţiile publice în situaţii de forţă majoră. Campania de vaccinare antigripală a populaţiei din zonele afectate de inundaţii va începe până la data de 10 octombrie.

domeniu: 
categorie: