Hunedoara: 700 de persoane pensionate la Regionala Timişoara

În urma negocierilor purtate între sindicaliştii CFR şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Regionala Timişoara ar putea rămâne fără 700 de angajaţi, trimişi forţat în pensie, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). „Nu pot da un număr la nivelul judeţului Hunedoara, întrucât judeţul nostru face parte din Regionala Timişoara şi pot spune că la nivel de Regională, am înţeles că ar fi trimişi la pensie în jur de 700 de angajaţi. Dar acestea au fost discuţiile în prima şi a doua zi de negociere, mai urmează să aibă loc tratative şi zilele următoare şi nu se ştie ce se va mai hotărî”, a declarat Dorin Atanasiu, liderul Sindicatului Feroviarul Deva.

De altfel, liderul sindical mai spune că nu poate anticipa ce hotărâre vor lua mai marii federaţiilor sindicale împreună cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, dar speră să se ajungă la un consens. „Noi discutăm în zonă anumite probleme, dar este posibil ca acelea să nu ajungă la Bucureşti. Aşa că aşteptăm şi vedem ce se va hotărî.

Mă gândesc că vor fi tăiate sporurile de fidelitate, de utilizare a unei limbi străine. Probabil pe acelea au de gând să le taie, nu pe cele prevăzute în Codul Muncii. Iar noi nu avem sporurile de care v-am menţionat, acelea sunt la nivel de minister, angajaţii de rând nu beneficiază de aşa ceva”, a explicat Atanasiu.

domeniu: 
categorie: