Hunedoara: Termocentrala Mintia are datorii la Romgaz

Florin Mârza, consilier al ministrului Economiei, Adriean Videanu, susţine că Termocentrala Mintia are datorii către Romgaz datorită faptului că în trimestrul IV al anului trecut nu s-a livrat cantitatea contractată de huilă, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). „Deci sigur că la vremea respectivă au apărut în presă tot felul de performanţe supereconomice şi aşa mai departe, dar realitatea este alta.

Necesarul de cărbune din trimestrul IV al anului trecut nu a fost acoperit de CNH. S-a încercat un import, dar sigur că importul, mai ales iarna şi în condiţiile în care concurenţa ştie foarte bine că ai sau nu ai cărbune, a fost la un preţ foarte mare, nu s-a făcut, şi atunci s-a cosumat gazul, care trebuie plătit acum. Acesta este pericolul cel mare. Noi facem nişte măsuri la limita legii să se consume energie electrică pe huilă. Şi nu avem huilă”, a declarat Mârza.

Întrebat care a fost motivul pentru care fosta conducere a CNH a preferat să nu facă publice adevăraţii parametrii, consilierul lui Videanu a precizat că totul se datorează dorinţei de a-şi aduce capital de imagine.

„A fost o strategie de imagine, care le-a reuşit, şi aţi văzut că au avut un scor mult peste ceea ce este în realitate. Pe mine mă miră, pentru că atunci când vii din valea Jiului şi spui la Bucureşti că ai nişte performanţe, s-ar putea să te creadă cineva. Dar când tu vezi aici că lucrurile merg tot mai rău, nu ar trebui să te creadă nimeni. Şi nu aş vrea ca acea strategie să fie adoptată în contuinuare, pentru că va fi un dezastru. Este foarte uşor să lichidezi o activitate, mai ales în ceea ce priveşte cărbunele”, mai spune Mârza.

domeniu: 
categorie: