IGP Buletin de presă Nr.205

Marţi-30. Iulie-2002
Ofiţeri de presă : Col. ANGHEL Gheorghe şi Lt. BREZOI Simona

1. Neglijenţă în serviciu, înşelăciune jud. Dolj
1. Tâlhărie jud. Iaşi
2. Omor jud. Constanţa
3. Viol jud. Brăila
4. Vătămare corporală gravă jud. Botoşani
1. Accident soldat cu decesul jud. Ialomiţa
2. Accident soldat cu deces jud. Sibiu
3. Accident soldat cu vătămări corporale grave jud. Maramureş
4. Accident soldat cu deces jud. Maramureş
1. Urmărit general pentru vătămare corporală gravă jud. Mehedinţi
2.Autor tâlhărie prins mun. Bucureşti S U MA R:

I. CARACTERIZAREA GENERALĂ A ZILEI PRECEDENTE

II. ASPECTE ECONOMICE

Neglijenţă în serviciu, înşelăciune jud. Dolj

III. ASPECTE JUDICIARE

1. Tâlhărie jud. Iaşi
2. Omor jud. Constanţa
3. Viol jud. Brăila
4. Vătămare corporală gravă jud. Botoşani

IV. EVENIMENTE RUTIERE

1. Accident soldat cu decesul jud. Ialomiţa
2. Accident soldat cu deces jud. Sibiu
3. Accident soldat cu vătămări corporale grave jud. Maramureş
4. Accident soldat cu deces jud. Maramureş

V. AUTORI DE INFRACŢIUNI PRINŞI

1. Urmărit general pentru vătămare corporală gravă jud. Mehedinţi
2.Autor tâlhărie prins mun. Bucureşti

I/1. În ultimele 24 de ore, unităţile centrale şi teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare şi soluţionare a evenimentelor sesizate şi au participat la asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza de competenţă.
Dintre infracţiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viaţa şi integritatea persoanei au fost raportate producerea a 70 evenimente şi constatarea a 14 infracţiuni de natură economică, precum şi 39 infracţiuni de natură judiciară.
Pe linie de poliţie rutieră s-au înregistrat 19 accidente de circulaţie, din care: 10 în mediul urban şi 9 în mediul rural, soldate cu 1 mort şi 21 răniţi grav.
Au fost aplicate 8.805 amenzi în valoare totală de 3.928.590.000 lei
Au fost prinşi 46 de autori de infracţiuni, dintre care 8 figurau urmăriţi general, 5 infractori identificaţi şi prinşi în cauze cu A.N. şi 33 infractori care au comis fapte în ultimele 24 de ore.

II/1. INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI DOLJ A ÎNCEPUT URMĂRIREA PENALĂ IMPOTRIVA NUMITILOR BICU MAGDALENA, DE 48 ANI, DIN DROBETA TURNU SEVERIN SI TIPLE VIOREL-IOAN, DE 28 ANI, ADMINISTRATORUL S.C. ”ACTRUS” S.R.L. NEGRESTI-OAS, DIN ACEEASI LOCALITATE, JUD. SATU-MARE, PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNILOR DE NEGLIJENTA IN SERVICIU, INSELACIUNE, FALS INTELECTUAL, UZ DE FALS SI COMPLICITATE LA INSELACIUNE SI FALS INTELECTU,CONSTAND IN ACEEA CA IN PERIOADA IULIE-AUGUST 2001 ADMINISTRATORUL S.C. ”ACTRUS” S.R.L. A JUSTIFICAT FICTIV LUCRARI PE RAZA SECTIEI L.7 DROBETA TURNU SEVERIN, IAR SALARIATA C.F.R. I-A CONFIRMAT FARA SA VERIFICE CORECTITUDINEA DATELOR MENTIONATE IN PROCESUL-VERBAL DE RECEPTIE.
PREJUDICIUL CAUZAT REGIONALEI C.F.R. CRAIOVA ESTE DE 443.808.857 LEI, CARE A FOST RECUPERAT.
CEI IN CAUZA SUNR CERCETATI IN STARE DE LIBERTATE.

III/1. IN ZIUA DE 28.07.2002 LA POSTUL DE POLITIE DUMESTI, JUD. IASI, S-A PREZENTAT NUMITUL CHELARU VASILE-RADU, 22 ANI DIN IASI, SOFER DE TAXI CARE A RECLAMAT FAPTUL CA IN DIMINEATA ZILEI DE 28.07.2002 IN JURUL ORELOR 04.00, IN TIMP CE SE DEPLASA DUPA EFECTUAREA UNEI CURSE IN TAXI PE DRUMUL CATRE PAUSENI, COM. DUMESTI, CATRE IASI .A FOST OPRIT DE TREI INDIVIZI NECUNOSCUTI CARE I-AU SOLICITAT SA-I TRANSPORTE IN COM. POPESTI, JUD. IASI, IAR PE TRASEU, PRIN VIOLENTA, L-AU DEPOSEDAT DE SUMA DE 500.000 LEI, STATIA DE EMISIE RECEPTIE A MASINII SI MAI MULTE CASETE AUDIO, VALOAREA TOTALA A PREJUDICIULUI FIIND DE 3.500.000 LEI.
PARTEA VATAMATA A FOST INTERNATA LA SPITALUL DE URGENTE IASI, PREZENTAND MULTIPLE ECHIMOZE, ESCORIATII FACIALE SI CONTUZII TORACICE.
IN URMA CERCETARILOR EFECTUATE, AUTORII AU FOST IDENTIFICATI IN PERSOANA NUMITILOR: IOANITOAIEI IONEL, 26 ANI, FARA OCUPATIE, BOTEZATU SORIN-IONEL, 25 ANI, AGRICULTOR SI BOTEZATU CORNEL, 24 ANI, AGRICULTOR, TOTI DIN COM. DUMESTI, JUD. IASI, FARA ANTECEDENTE PENALE.
IN CAUZA S-A INTOCMIT DOSAR PENAL PENTRU INFRACTIUNEA DE TALHARIE, PRIMII DOI FIIND INTRODUSI IN AREST PE BAZA DE ORDONANTA SI SE INTREPRIND CERCETARI PENTRU PRINDEREA CELUI DE-AL TREILEA, CARE IN PREZENT A DISPARUT DE LA DOMICILIU.
PREJUDICIUL A FOST RECUPERAT IN PROPORTIE DE 80%.

III/2. În data de 28.07.2002, orele 10.00, în sat Vadu, com. Corbu, jud. Constanţa, pe fondul consumului de alcool, în locuinţa numitului MĂGĂREAŢĂ BARBU, de 52 ani, din localitate, fără ocupaţie, fără antecedente penale, a izbucnit un conflict între acesta şi numita ŞPANGHEL PAULA, de 28 ani, din localitate. În cursul acestui conflict, MĂGĂREAŢĂ BARBU a sugrumat-o pe victimă cu mâinile.
În urma necropsiei ,s-a stabilit că moartea numitei ŞPANGHEL PAULA „a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare”.
Din cercetări a rezultat faptul că victima obişnuia să-l viziteze pe MĂGĂREAŢĂ BARBU şi, în schimbul unor sume de bani ori alimente, întreţinea cu acesta raporturi sexuale.
Cercetările continuă cu autorul în stare de reţinere, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

III/3. IN DIMINEATZA ZILEI DE 28.07.2002 LA POSTUL DE POLITZIE MOVILA MIRESII, JUDETZUL BRAILA, S-A PREZENTAT NUMITA N.T., DE 64 ANI, DIN ACEEASI LOCALITATE, CARE A RECLAMAT CA IN ZIUA DE 20.07.2002, IN TIMP CE SE AFLA CU BOVINA LA PASUNAT, PE TERENUL DIN APROPIEREA COMUNEI A FOST ACOSTATA DE UN TANAR CARE, IMPOTRIVA VOINTZEI SALE, A INTRETZINUT CU EA RAPORT SEXUAL NORMAL.
COLECTIVUL DE LUCRATORI CONSTITUIT IN CAUZA A REUSIT IDENTIFICAREA AUTORULUI IN PERSOANA NUMITULUI MAER GHEORGHITZA, DE 16 ANI, DIN COMUNA TRAIAN, JUDETZUL BRAILA, FARA OCUPATZIE SI ANTECEDENTE PENALE.
FATZA DE AUTOR, PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL BRAILA A EMIS MANDAT DE ARESTARE PE 30 ZILE PENTRU SAVARSIREA INFRACTZIUNII DE VIOL

III/4. La 30.07.a.c., a fost retinut in vederea arestarii preventive MACAHON CONSTANTIN, de 52 ani, agricultor, din comuna Flamanzi, judetul Botosani, fara antecedente penale, pentru savarsirea infractiunii de “vatamare corporala grava'.
In ziua de 07.07.a.c., orele 18,00, sus-numitul l-a lovit cu o furca in mod repetat pe consateanul sau PRODAN VASILE, de 44 ani, agricultor, cu antecedente penale, pe care l-a surprins in timp ce-i fura lucerna de pe un teren proprietate, situat la marginea localitatii.
Ca urmare a leziunilor suferite, victima a fost internata in spital cu diagnosticul “politraumatism, fractura complexa posttrohanteriana dreapta, contuzie umar drept, traumatism cranian”, iar la 23.07.2002, a fost examinata medico-legal, concluzionandu-se ca necesita 85-90 zile ingrijiri medicale, certificat medico-legal pe care l-a prezentat la 29.07.a.c., concomitent cu plangerea.

IV/1. La data de 29.07.2002, ora 07.00, , in com. Alexeni, judeţul Ialomiţa, in timp ce DOSCAS BOGDAN, 23 ani, din Brasov, angajat la EUROFARM Brasov, conducea autoturismul marca CITROEN XSARA, cu nr. B-57-CIL, ce apartine firmei sus-mentionate, in directia Slobozia-Urziceni, datorita oboselii, a adormit la volan si s-a lovit frontal cu autoturismul Dacia 1310 cu nr. BV-07-CYO, condus regulamentar, din sens opus, de CIMPEANU ION, 51 ani, din Brasov, fara ocupatie.
Din accident a rezultat decesul lui Cimpeanu Ion si vatamarea corporala grava a celorlalti ocupanti in autoturismul Dacia, respectiv CIMPEANU VIRGINIA, 45 ani, si CIMPEANU CIPRIAN, 11 ani, ambii din Brasov, sotie, respectiv fiul decedatului.
Doscas Bogdan a fost testat cu fiola alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

IV/2. În data de 30.07.2002 în jurul orelor 0.30, pe raza comunei Şura Mare, jud. Sibiu, în interiorul localităţii, numitul COJOCARU MIRANCEA, de 37 ani, domiciliat în comuna Gîrcov, sat Ursa, jud. Olt, în timp ce conducea autocamionul marca IFA cu nr. de înmatriculare OT-31-ADY, proprietate personală, încărcat cu buşteni de lemn, pe direcţia Mediaş-Sibiu, datorită neadaptării vitezei la coborârea unei pante cu declivitate mare şi într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a izbit violent de imobilul cu nr. 271 ce nu este locuit.
În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto şi a numitei IVĂNICĂ STELA, de 54 ani, din comuna Gîrcov, Jud. Olt, pasageră în caroseria camionului, şi vătămarea corporală gravă a soţilor POPA TUDOR şi POPA MARIA, ambii de 45 ani, domiciliaţi în aceeaşi localitate, primul suferind o fractură costală, iar soţia - o fractură claviculă stângă şi o fractură femur stâng.

IV/3. In 29.07.2002, ora 06,00, pe raza com.Cernesti, jud.Maramures, POP VIOREL, de 23 ani, din com.Lapus, jud.Maramures, cond.auto la SC’’RUSTIC’’SRL B.Mare, conducand inspre Baia Mare automobilul mixt marca Chevrolet Pronto cu nr.CJ-05-KVE, inmatriculat pe fundatia Speranta din Gherla, jud.Cluj,, neadaptand viteza, a iesit din décor si s-a izbit de un copac in padure, rezultand accidentarea grava a cond.auto POP VIOREL, precum si a pasagerului BUDE AUREL, de 24 ani, din aceeasi localitate, muncitor la aceasi firma.
Cercetarile in cauza continua, urmand a se lua masuri legale.

IV/4. La data de 30.07.2002, ora 01.30, pe str. Forestierului, în oraşul Baia Sprie, judeţul Maramureş, Hosu Florin, de 23 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Ford Scorpio cu nr. MM-01-WOW, proprietate personală, datorită neadaptării vitezei şi a neatenţiei în conducere, a pierdut controlul autoturismului, izbindu-se de gardul de la imobilele cu nr. 64 şi 66, a rupt conducta de gaz metan care alimentează localitatea, după care s-a răsturnat pe partea dreaptă a carosabilului. Din accident a rezultat decesul conducătorului auto şi rănirea uşoară a pasagerilor din autoturism: Vincze Lorent, de 20 ani, Szepuker Paul-Ştefan, de 20 ani, şi Petruska Edward, de 21 ani, toţi din aceeaşi localitate.
Cercetările în cauză continuă, urmând a se lua măsurile legale.

V/1. Cadre din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi au prins şi introdus în arest pe CIRCOTA NICU, 32 ani, din comuna Sadova, judeţul Dolj, urmărit general prin Dispoziţia IGP din 26.07.2002, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă.

V/2. Lucrători din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 23 au identificat, prins şi reţinut pe MIHAIU FLORENTIN-COSTEL, 22 ani, din comuna Axintele, judeţul Ialomiţa, autorul tâlhăriei comise la 28.07.2002.

domeniu: 
categorie: 
Autor: