IGSU aniversează 80 de ani de la apariţia primiei reviste a pompierilor

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează joi, 17 Decembrie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Naţional al Pompierilor (Foişorul de Foc al Capitalei) din Bd. Ferdinand nr. 33, sect. 2, Bucureşti,  festivitatea dedicată aniversării a 80 de ani de la apariţia primei reviste a pompierilor români.

Manifestarea este organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, instituţia editoare a revistei „POMPIERII ROMÂNI”.
La festivitate sunt invitaţi să participe, alături de redactori şi colaboratori ai revistei, şi:
dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii,
prof. dr. Mihai Miron, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti,
general de brigadă (r.) Eugen Epure, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din M.A.I.,
general de brigadă (r.) ing. Aurelian Niţă, preşedintele Asociaţiei Foişorul de Foc.

Înfiinţată la 1 aprilie 1929, sub denumirea Buletinul Pompierilor Români, şi editată de Comandamentul Trupelor de Pompieri, revista a apărut neîntrerupt vreme de 80 de ani. Înregistrând mai multe schimbări ale titulaturii (Revista Pompierilor, Paza contra incendiilor şi astăzi Pompierii Români), aceasta a avut permanent o periodicitate lunară şi difuzare naţională, publicând informaţii, ştiri, reportaje, analize şi comentarii privind activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor din România.

domeniu: 
categorie: