Încălţăminte contrafăcută în valoare de 260 000 euro reţinută la Biroul Vamal Constanţa Sud

În data de 29 Decembrie 2011, lucrătorii vamali constănţeni au descoperit şi reţinut încălţăminte sport susceptibilă a fi contrafăcută, în valoare de aproximativ 260 000 euro, ca urmare a controlului amănunţit efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

În data de 29.12.2011, acţionând în baza analizei de risc, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, aflaţi în exercitarea atribuţiilor prevăzute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu sediul social declarat în Bucureşti.

 Astfel, în urma controlului vamal au fost descoperite aproximativ 6 420 perechi încălţăminte sport inscripţionată PUMA, mărfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuală a mărcii respective.

 Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă, la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 260 000 euro.

  Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut mărfurile susceptibile a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 

categorie: