A început eliberarea autorizaţiilor pentru comercializarea articolelor specifice sărbătorilor de Paşti

Serviciul Organizare Activităţi Comerciale din cadrul Primăriei Sectorului 1 a început eliberarea autorizaţiilor pentru comercializarea articolelor specifice sărbătorilor de Paşti. Până în prezent au fost eliberate 140 de autorizaţii de comercializare pentru sărbătorile de Paşti. În perioada 29 martie – 11 aprilie se pot comercializa felicitări, ouă vopsite sau încondeiate, eventual aranjate în coşuleţe de papură sau nuiele. Pentru prezentarea produselor se pot folosi măsuţe, panouri sau stative rotative.

Autorizaţia se eliberează pentru asociaţiile familiale şi persoanele fizice autorizate conform Legii nr. 507/2002, precum şi persoanelor juridice (societăţi comerciale). Pentru emiterea autorizaţiei se plăteşte o taxă de autorizaţie în valoare de 500.000 lei, precum şi 6.000 lei mp/zi pentru ocuparea domeniului public.

Dosarul trebuie să cuprindă în cazul societăţilor comerciale cererea tipizată, statul societăţii, certificatul de înregistrare şi o copie după buletinul asociatului sau, în cazul asociaţiilor familiale şi persoanelor fizice cerere tipizată, autorizaţie de persoană fizică sau asociaţie familiară, certificatul de înregistrare şi copie după buletin.

Cele mai cerute locaţii sunt situate în Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, Bd. Magheru, Bd. N. Bălcescu – Sala Dalles, Calea Dorobanţilor – Perla.

Marţi, 30 martie, primarul sectorului 1, domnul Vasile Gherasim, a vizitat mai multe biserici din sector pentru a evalua, împreună cu preoţii – parohi, posibilităţile de amplasare a rampelor de acces pentru persoane cu dizabilităţi , acolo unde nu au fost încă montate.

Pe lângă aceste investiţii, preoţii au solicitat sprijinul primarului şi pentru alte lucrări curente sau mai de anvergură care să fie efectuate cu sprijinul Primăriei Sectorului 1.

domeniu: