Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

De la începutul anului, 2000 de morţi în accidente rutiere

''Ai o singură viaţă... deci ai grijă!'' Aşa s-a numit simpozionul organizat de Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, în colaborare cu Crucea Roşie, Prefectura şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. La manifestare a fost prezent şi directorul Poliţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, Mircea Toderică. Toderică a declarat că, de la începutul anului, s-au înregistrat peste 5.700 accidente rutiere, soldate cu 2000 de morţi şi aproape 4300 de răniţi grav, cele mai multe înregistrându-se în mediul rural. ''Anul 2005 este primul an după o succesiune de trei când înregistrăm o creştere a numărului de accidente de circulaţie, a persoanelor decedate şi a răniţilor grav. Aş dori să vă spun că anual o localitate de nivel mediu dispare de harta României, datorită celor 2600-2700 de persoane decedate.

Cele mai multe accidente s-au produs în mediul rural, 41,13 %, urmat de mediul urban, 36,14% şi în afara localităţilor 22,73%'', a mai precizat directorul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Mircia Toderică.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Aurel Vlădulescu, a precizat că Poliţia îşi propune, printre altele, crearea de noi spaţii de parcare şi înnoirea parcului auto. ''Pe termen scurt, Poliţia are în vedere amenajarea celor mai aglomerate intersecţii din municipiul Târgovişte şi cooperarea cu Poliţia Comunitară.

Pe termen mediu, Poliţia îşi propune reducerea numărului de accidente în care sunt implicaţi minorii, crearea unor spaţii de parcare pe raza localităţilor urbane, înnoirea parcului auto şi dotarea cu mijloace tehnice de combatere a fenomenului contravenţional. Pe termen lung, implementarea unui sistem de camere de luat vederi pentru supravegherea principalelor artere de circulaţie din Târgovişte'', a mai arătat inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Aurel Vlădulescu.

domeniu: 
categorie: