Infopol din 31 octombrie 2003 (VI)

La data de 31.10.2003, ora 8.30, pe strada 21 Decembrie din municipiul Cluj-Napoca, M. COSMIN, de 24 ani, din Cluj-Napoca, posesor al permisului de conducere categoria B, în timp ce conducea o autoutilitara marca Dacia 1304, nu a acordat prioritate de trecere lui G. IOAN, de 53 ani, din localitate, pe care l-a rănit grav. Victima traversa strada în mod regulamentar, pe trecerea de pietoni. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. La data de 30.10.2003, ora 19.30, pe strada Clujului din Oradea, U. Teodor, de 57 ani, din comuna Bulz, jud. Bihor, posesor al permisului de conducere categoriile ,,B,C,E’’din anul 1970, conducand un autoturism ARO, nu s-a asigurat la schimbarea benzii.

Astfel, l-a determinat pe B. Gaspar, de 50 ani, din Cluj-Napoca, care conducea pe banda 1, in aceeasi directie de mers, un autoturismVolvo, sa vireze la dreapta pentru a evita coliziunea. Acesta a lovit bordura, dupa care a parasit partea carosabila, avariindu-si usor aripa si janta-roţii dreapta fata a autoturismului.

Poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa au desfăşurat activităţi specifice, obţinând următoarele rezultate:

Lucrătorii Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de către administratorul unui magazin din Constanţa despre faptul că magazinul său şi un altul din apropiere, au geamurile de lângă uşile de acces sparte.

Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele reclamate se confirmă, iar în urma cercetărilor au identificat suspecţii: V. Ionel, de 19 ani, S. Daniel Mihai, de 18 ani, F. C., de 15 ani şi D. E., de 14 ani, toţi copii ai străzii.

Bunurile sustrase de la cele două societăţi, în valoare totală de aproximativ 5 milioane lei, au fost recuperate în totalitate.

Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire şi sunt cercetaţi în stare de libertate.

În conformitate cu PROGRAMUL „ÎMPOTRIVA FRAUDEI ŞI A CORUPŢIEI”, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Poliţiei Transporturi Constanţa au început urmărirea penală împotriva lui T.Mariana, de 36 ani, din Medgidia, care, în calitate de contabil la o societate, a solicitat şi obţinut un împrumut de la CAR de 8 milioane lei, prin falsificarea a 2 adeverinţe - angajament ale giranţilor.

Cea în cauză este cercetată în stare de libertate sub aspectul infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În conformitate cu PROGRAMUL „PENTRU LINIŞTEA COMUNITĂŢII RURALE”, lucrătorii Postului de Poliţie Cerchezu au întreprins activităţi pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale şi păsări şi l-au identificat pe P. M., de 17 ani, din localitate, care în noaptea de 29/30.10.2003 a furat 11 găini dintr-un coteţ amplasat în curtea lui P. Gheorghiţa, de 60 ani.

La Adamclisi au fost identificaţi S. Sinan, de 19 ani, S. Mustafa, de 26 ani şi I. Memet, de 20 ani, toţi fără ocupaţie, din localitate, care au comis 4 furturi de păsări.

Cei trei sunt cercetaţi în stare de libertate, prejudiciul nefiind recuperat.

domeniu: 
categorie: