Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Infracţionalitate

Încălţăminte contrafăcută în valoare de 260 000 euro reţinută la Biroul Vamal Constanţa Sud

În data de 29 Decembrie 2011, lucrătorii vamali constănţeni au descoperit şi reţinut încălţăminte sport susceptibilă a fi contrafăcută, în valoare de aproximativ 260 000 euro, ca urmare a controlului amănunţit efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

264 de persoane dispărute si 212 urmariti au fost găsiti in Decembrie de politisti

264 de persoane semnalate ca dispărute de la domiciliu şi 212 urmăriţi la nivel naţional au fost depistaţi, în perioada 5–25 Decembrie a.c., de poliţiştii structurilor de investigaţii criminale.   În perioada 5–25 Decembrie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat 476 de persoane urmărite la nivel naţional.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “fron-tiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

32 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 10 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;

• valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 3.300 lei;

• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri ne¬¬de¬¬clarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 43.500 lei;

Noi sisteme de supraveghere audio-video, folosite de poliția rutieră

Începând de Joi, poliţiştii rutieri vor folosi 10 sisteme de supraveghere audio-video şi constatare a abaterilor rutiere. Acestea au rolul de a asigura transparenţă activităţii Poliţiei Rutiere şi de a furniza materialul probator în cazul contestării măsurilor aplicate de poliţie.

Poliţia Română a fost dotată de Ministerul Administrației şi Internelor cu  10 sisteme de supraveghere audio-video şi constatare a abaterilor rutiere, acestea fiind repartizate la nivelul judeţelor Argeş, Vâlcea, Dolj, Sibiu, Hunedoara şi Arad, precum şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi.

Judeţul Alba: Pe DN1 a avut loc un accident foarte grav

Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR informează că în jurul orei 19.30 a avut loc un accident deosebit de grav pe DN1, la kilometrul 415+300, între Aiud şi Mirăslău( în judeţul Alba).

Potrivit primelor informaţii obţinute de la faţa locului, un autoturism a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un autocar. Din nefericire, toate cele trei persoane aflate în autoturism şi-au pierdut viaţa.

Traficul auto este oprit în ambele sensuri. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Descoperire a vamesilor de la Cenad: 90 de arme şi muniţie intr-un portbagaj

Un cetăţean a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Vama Cenad că avea în portbagajul maşinii aproximativ 90 de arme de foc şi muniţie. Se pare că bărbatul le aducea din Germania. Acesta a fost reţinut pentru audieri.

Bărbatul avea în portbagajul maşinii 90 de pistoale cu glonţ cal.9 mm. de diferite mărci, 5 arme de tir şi 520 de cartuşe cu glonţ de diferite calibre.

Armele au fost confiscate de către poliţişti.

Bulgaria construieşte legături între conducte de gaze cu România şi Grecia

Bulgaria este pe cale de a începe construcţia la o interconexiune de gaze naturale cu România în câteva săptămâni, a anunţat ministrului bulgar al economiei, energiei şi turismului, Traiceo Traikov, conform Novinite.

Construirea interconectării de gaz bulgaro-elene va începe în al treilea trimestru din 2012, a declarat Traikov.

Ducele de Edinburgh rămâne spitalizat

Soţul Reginei Elisabeta a II-a, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, spitalizat în continuare după o operaţie de urgenţă pe cord survenită în urmă cu două zile, nu a putut lua parte la festivităţile de Crăciun, la care asistă în mod tradiţional întreaga familie regală a Marii Britanii, informează AFP.

Ducele de Edinburgh în vârstă de 90 de ani a fost operat vineri seara de urgenţă. Medicii i-au pus un stent pentru a rezolva obstrucţionarea arterei coronariene. Intervenţia chirurgicală s-a realizat sub anestezie locală.

Sute de autovehicule furate din străinătate, depistate de poliţiştii români

Traficul cu autoturisme de lux furate din străinătate a fost, şi în acest an, „în atenţia” lumii interlope transnaţionale, fiind o activitate ilicită ce aduce beneficii financiare substanţiale membrilor reţelelor deja specializate în domeniu şi extrem de bine organizate la nivelul mai multor state (din Vestul către Estul Europei).

De la începutul anului până în prezent, poliţiştii de frontieră au descoperit, în zona de competenţă, 358 vehicule declarate furate în străinătate: 268 autoturisme, 29 automarfare, 11 microbuze, 41 motociclete şi 9 remorci auto.

Infracţiuni economice, în atenţia poliţiştilor

50 de infracţiuni economico-financiare au fost depistate în ultima săptămână, de către poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R.

În perioada 18 decembrie  – 23 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 50 de infracţiuni pentru săvârşirea cărora sunt suspectate 54 de persoane (11 dintre acestea fiind reţinute/arestate).

Peste 22.900 de fapte ilegale au fost depistate de poliţiştii de frontieră, în anul 2011

În perioada Ianuarie - Noiembrie 2011, poliţiştii de frontieră au constatat, în zona de competenţă, 22.992 fapte ilegale. Dintre acestea, 8.434 fapte au fost de natură penală - infracţiuni şi 14.558 fapte de natură contravenţională, cuantumul amenzilor aplicate fiind în valoare de 4.025.412 lei.