Infracţiunile economice, în atenţia poliţiştilor

50 de infracţiuni economico-financiare au fost depistate în ultima săptămână, de către poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R.

În perioada 18 decembrie – 23 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 50 de infracţiuni pentru săvârşirea cărora sunt suspectate 54 de persoane (11 dintre acestea fiind reţinute/arestate).
Majoritatea infracţiunilor investigate de poliţişti vizează fapte de evaziune fiscală (16) şi la Legea 86/2006 privind Codul vamal (zece). Au mai fost descoperite şapte fapte de fals în înscrisuri, patru înşelăciuni în relaţiile comerciale, patru la Legea nr. 571/2003 privind codul fiscal, două de abuz serviciu, una la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi zece la Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal.
Din totalul persoanelor suspectate de comiterea de infracţiuni economice, nouă sunt cercetate în şase dosare complexe, întrucât faptele comise au produs urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului produs sau al numărului mare de persoane implicate.

categorie: