Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Inspecţii în Delta Dunării

În conformitate cu programul de acţiuni şi măsuri stabilit, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a continuat acţiunile de inspecţie şi control pe Dunăre şi în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", se arată într-un comunicat remis AMOS News. Astfel de acţiuni se desfăşoară pe baza colaborării inter-instituţionale pe baza protocoalelor de colaborare cu Jandarmeria Română, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Poliţiei şi Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Inspectori ai Direcţiei de Inspecţie şi Control din Bucureşti, împreună cu inspectori ai filialei Tulcea însoţiţi pe teren de reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră Tulcea au efectuat în intervalul 15 - 23 iunie o serie de controale la punctele de debarcare ale organizaţiilor de producători şi la centrele de primă vânzare. De asemenea au fost efectuate controale asupra bărcilor pescăreşti şi au fost verificate uneltele de pescuit. Au fost controlate şi transporturile de peşte.

S-au aplicat sancţiuni pentru neregulile găsite, s-au confiscat unelte de pescuit interzise folosite fără autorizaţie, peşte fără acte de provenienţă sau subdimensionat.

În data de 24 iunie s-a desfăşurat, în zona Sulina, o acţiune de verificare a respectării interzicerii pescuitului la sturioni, reglementată prin ordinul comun nr. 262/330/2006 al ministerului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, respectiv ministerul mediului şi gospodăririi apelor.

La câteva mile de ţărm a fost descoperită o instalaţie de plase pescăreşti destinate capturării sturionilor. În plase au fost găsite cinci exemplare de delfini, decedate, de asemenea 5 exemplare de sturion (păstrugă), din care trei în viaţă şi două moarte. Captura a fost eliberată, conform legislaţiei în vigoare, iar plasele, în lungime totală de 400 m au fost confiscate.

În ziua de 27 iunie în zona localităţii Hârşova s-a desfăşurat o acţiune comună de control a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră. Au fost confiscate 252,8 kg de peşte, s-au aplicat amenzi în valoare de peste 35 milioane de lei şi s-au întocmit şapte dosare de urmărire penală, din care trei pentru încălcarea prevederilor Legii 192/2001, privind resursele acvatice vii, pescuitul şi acvacultura, cu completările şi modificările ulterioare.

domeniu: 
categorie: