Inspectorii Primăriei Sectorului 3 au identificat 179 de proprietari de terenuri insalubre

Inspectorii Primăriei Sectorului 3 au identificat, în ultima perioadă, 179 de proprietari de terenuri insalubre aflate în zonele Splaiul Unirii, Miraj, Mircea Vodă şi 23 August; aceştia au fost somaţi să le salubrizeze şi să le îngrădească, urmând ca, în cazul nerespectării prevederilor HCLMB 25/1994 cu Legii protecţiei mediului să se aplice progresiv amenzi. Pana in prezent, au fost aplicate sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind salubrizarea in valoare de cca. 400 milioane lei, la care se adauga alte 150 milioane lei amenzi pentru deteriorarea spatiilor verzi.

In paralel, in cadrul programului 'Primavara 2004 in Sectorul 3', se desfasoara lucrari de reabilitare a cca 600 ha spatii verzi si de intretinere a 42 locuri de joaca; vor fi plantati 17.000 arbori si arbusti, 100.000 fire de flori; vor fi amplasate peste 200 buc. banci si se vor monta 10.000 ml gard metalic; Directia parcuri si gradini-sector 3 va salubriza si ambienta parcurile Alexandru Ioan Cuza, Titanii, Prisaca Dornei si Gheorghe Patrascu.

De subliniat ca, administratorii asociatiilor de locatari si agentii economici au fost informati prin afise si fluturasi, in legatura cu actiunile initiate de autoritatea locala a sectorului 3 si cu obligatiile pe care le au de a mentine curatenia in jurul imobilelor sau a punctelor de activitate. La dispeceratul Primariei Sectorului 3 - care functioneaz non-stop la tel. 9854 - cetatenii pot solicita ridicarea deseurilor pe care le-au strans din gospodarii personale.

Mai mult, 2000 de puieti de frasin si carpen vor fi distribuiti gratuit asociatiilor de locatari care doresc sa-si amenajeze spatiile verzi din jurul locuintelor - relatii suplimentare: Directia parcurilor, tel. 2561959.

domeniu: