Institutul de Studii pentru Ordine Publică, la 60 de ani

Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a marcat astăzi, 21 octombrie a.c., 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Cu acest prilej, s-au desfăşurat o serie de activităţi practic-aplicative, organizate pe ateliere de circulaţie, criminalistică, investigarea fraudelor, legislaţie Schengen, modul de intervenţie într-un spaţiu închis, precum şi pe teme referitoare la procedurile de percheziţie a unei locuinţe.

Tot astăzi, au fost inaugurate două laboratoare destinate aplicaţiilor pe modalităţile de intervenţie şi percheziţie care se vor realiza pentru cursanţii din această unitate de învăţământ.

Înfiinţată în urmă cu 60 de ani, această instituţie şi-a desfăşurat activitatea sub mai multe denumiri, în anul 2009 regăsindu-se ca Institutul de Studii pentru Ordine Publică. Rolul acestuia a rămas în timp acelaşi, respectiv identificarea şi satisfacerea nevoilor de pregătire la nivelul personalului din componentele Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Institutul de Studii pentru Ordine Publică este unicul furnizor de formare profesională continuă din cadrul MAI.

Instituţia se adresează tuturor categoriilor de angajaţi ai ministerului, prin cursuri de iniţiere în carieră, specializare-perfecţionare şi dezvoltare a carierei. Totodată, pregăteşte ofiţeri care aspiră la o carieră managerială, precum şi pe cei care urmează să desfăşoare misiuni internaţionale.

domeniu: 
categorie: