Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Interviu

Aurel ŞARAMET: Fondul de Garantare a Creditelor va rămâne o prezenţă constantă în peisajul economic

Astăzi, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii aniversează 10 ani de existenţă. Cu acest prilej, Agenţia AMOS NEWS a solicitat un interviu preşedintelui Fondului, Aurel Şaramet, în care acesta s-a referit la parcursul unei instituţii esenţiale în politica creditului.

Ştefan MANEA (Hofigal): 'Suntem ţara cu cel mai bun pământ. Dar nu ştim să-l preţuim!'

Cercetarea şi dezvoltarea nu poţi s-o faci de unul singur ● Primul produs enzimativ din lume din usturoi, praz şi nap ● Nu mai produc decât produse pe bază de materie primă pe care mi-o fabric singur ● Ne-am înfiinţat o întreprindere nouă care se numeşte Aromaplant ● Ştirul şi napul sunt declarate de ruşi plante de interes naţional pentru sănătatea poporului ● Fiecare tip de celulă din plante corespunde uneia din organismul uman ● În viitorii 40 – 50 de ani, dacă stăpânim enzimele vom stăpâni lumea

Dr. Elio Rossi: Mulţi pacienţi nu găsesc răspunsuri în medicina convenţională

Dr. Elio Rossi, co-preşedinte al Congresului European de Medicină Integrativă, a răspuns întrebărilor Amos News, fiind prezent în România ca invitat în cadrul Congresului Internaţional al Organizaţiilor de Medicină Integrativă care are loc astăzi la Hotel Rin Airport din Bucureşti.

-Care este prima impresie de la Congresul Internaţional al Organizaţiilor de Medicină Integrativă de la Bucureşti? 

Gilda LAZÃR: Nu exista o cerinta de ordin legal privind obligativitatea noului standard

Referitor la controversele iscate de subiectul ţigaretelor cu aprindere redusă, Gilda Lazăr, director Corporate Affairs JTI Romania& Moldova, a făcut câteva precizări pentru AMOS NEWS.

- De cand s-a demarat trecerea la noul tip de tigari si in ce stadiu se afla implementarea noului sistem de fabricatie?

-JTI pune pe piata doar tigarete conforme noilor standarde, incepand cu 1 octombrie.

GREGOR AUFHAUSER: 'În ciuda crizei, rezultatele din exploatare sunt încurajatoare'

Instalat la cârma managementului Complexului Grand Hotel Marriott – veritabilă navă amiral a industriei hoteliere româneşti – din aprilie anul trecut, austriacul Gregor Aufhauser (29 ani) a reuşit să promoveze o strategie de exploatare care, în ciuda crizei s-a dovedit nu doar favorabilă, ci chiar încurajatoare. Vă prezentăm interviul pe care Gregor Aufhauser l-a acordat Agenţiei AMOS NEWS.

Ambasadorul Palestinei în România, impresionat de susţinerea demonstrată de poporul român

Excelenţa Sa Ahmad Bader Aqel, ambasadorul palestinian de la Bucureşti, şi-a exprimat, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Amos News, plăcuta surpriză oferită de susţinerea pentru poporul palestinian demonstrată de românii care au semnat în sprijinul oferirii Palestinei statutul de membru cu drepturi depline în Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi şi-a exprimat intenţia de a inaugura şi alte puncte, în alte oraşe din România, pentru strângerea de semnături.

Stelian Ţurlea: Nu-mi fac planuri, scriu ce simt

'E trist, dar din păcate se citesc foarte puţine cărţi', spune scriitorul şi jurnalistul cu state vechi, Stelian Ţurlea, într-un interviu acordat unei site cultural.

Având ca punct de plecare romanul poliţist “Iesi din rand!”, interviul lui Stelian Turlea ne vorbeşte despre starea generala a romanului politist romanesc, despre multitudinea de volume scrise de el, dar şi despre preferintele de lectura ale romanilor.

Aurel Şaramet: În 2012, România va găzdui Adunarea Generală FIA!

Revenit de la Tallin, din Estonia unde a participat la lucrările Adunării Generale anuale a Asociaţiei Europene a Fondurilor de Garantare (F.I.A.), Aurel Şaramet, preşedintele FNGCIMM, nu s-a întors cu mâna goală.

- Am obţinut acordul Adunării Generale pentru ca în 2012, România să fie gazda Adunării Generale Anuale. Am avut competitori serioşi – Italia şi Grecia – însă argumentele noastre au fost mai puternice şi ele se datorează unei campanii susţinute pe care am făcut-o în cadrul Asociaţiei, inclusiv prin materiale de prezentare a ofertei turistice a României.

André Glucksmann: Secretul urii trebuie căutat la aceia pe care ea îi animă şi întărâtă

Andre Glucksmann este unul dintre cei mai importanţi gânditori francezi ai epocii pe care o traversăm, reprezentant de seamă al noii filosofii franceze, o personalitate cu mare audienţă în Europa. Este autor al unor volume memorabile - „Discursul urii”, „Bucătăreasa şi mâncătorul de bărbaţi”, „Vest contra vest”, „Prostia”, „Dostoievski în Manhattan” etc. - care l-au propulsat în fruntea marilor gânditori francezi şi universali.

Medicina integrativă - un concept modern şi aplicat

Noţiune relativ nouă în aria serviciilor medicale, medicina integrativă şi-a constituit structuri prin care doreşte să se impună ca un jucător semnificativ în terenul Sănătăţii. Preşedintele Patronatului Medicinei Integrative (PMI), Liviu Mandler a acordat Agenţiei de Presă AMOS NEWS un interviu în care se referă la câteva dintre obiectivele acestei noi structuri profesionale.

Aurel Storin: Sper că sunteţi de acord cu mine, domnule preşedinte Liviu Mandler, să începem cu începutul. Cum aţi ajuns la ideea Patronatului Medicinei Integrative?

Titus Corlatean: „Justitia romana functioneaza intr-un picior!'

Senatul Romaniei este un pilon al Legislativului extrem de important. In malaxorul in care se fac legile Romaniei sunt insa mari sincope in ultima vreme, mai ales de cand Executivul conduce Romania prin ordonante si prin asumarea raspunderii, raspundere pentru care nimeni, niciodata, nu a fost sanctionat. Pe de alta parte, la Senat s-a blocat si alegerea reprezentantilor societatii clivile in Consiliul Superior al Magistraturii, care de mai bine de patru luni functioneaza fara acesti doi membri ai societatii civile in interiorul schemei.

HEZY OVADIA: United Romanian Breweries Bereprod este angrenată într-o inovaţie permanentă pe piaţă

Începând cu 1 ianuarie 2011, Hezy Ovadia a preluat conducerea URBB, continuând direcţia trasată de realizările de până acum ale companiei. Astfel, cu o experienţă profesională de aproximativ 19 ani, formată în cadrul poziţiilor de conducere pe care le-a deţinut în patru dintre cele mai active companii din domeniul FMCG (alcoolice şi non-alcoolice), inclusiv Carlsberg Group – Israel Beer Breweries Ltd., Hezy Ovadia şi-a propus să dezvolte, printr-un spirit inovativ, portofoliul actual al companiei. Este tema pe care a acordat Agenţiei AMOS NEWS un interviu exclusiv.

ANDREI CHILIMAN: 'Legea Capitalei instaurează în administraţia locală fărădelegea şi bunul plac!'

Primarul Sectorului 1 a vorbit cu reporterul AMOS News despre războiul purtat cu Elena Udrea precum şi despre ideea vehiculată în ultimul timp prin care se vrea desfiinţarea sectoarelor Bucureştiului.

R: Unul dintre motivele pentru care sunteţi atacat de Elenea Udrea este acela că Sectorul 1 dispune de cel mai mare buget dintre sectoarele Capitalei. De unde vin aceşti bani?

Diagnostic sever: Risc iminent de prăbuşire!

Este vorba despre hotelul "Muntenia", de pe strada Academiei, căruia experţii i-au stabilit această sentinţă, în urma căreia şi-a încetat activitatea în urmă cu patru ani. Ce se întâmplă cu el? De ce continuă să fie un pericol mortal pentru cei ce frecvetează localurile de la parter şi de la subsol? Sunt întrebări la care a încercat să ne răspundă Ovidiu Iancu, directorul general al Societăţii Muntenia International, care deţine în proprietate hotelul.

- Domnule Ovidiu Iancu, ce aveţi de gând cu acest imobil?

Ioan Hidegcuti: 'Avem dovada importanţei contactului direct cu beneficiarii contragarantării!”

Joi se desfăşoară, la Timişoara, ultima etapă a programului de promovare a mecanismului creditării, prin fondurile de garantare şi contragarantare, ca instrumente ale stimulării reluării creşterii economice prin intermediul intreprinderilor mici şi mijlocii. AMOS News / informaţia.ro a solicitat câteva precizări pe această temă preşedintelui Directoratului Fondului Român de Contragarantare, Ioan Hidegcuti.

Năstase: „Procurorul DNA care m-a audiat avea la început un perete plin cu volumele Dosarului Flota

Deputatul Adrian Nastase, fost prim-ministru al Romaniei, a acordat pentru Lumeajustitiei.ro un interviu in exclusivitate pe problemele parchetului anticoruptie in special si cele ale Justitiei in general. Evident, discutia purtata cu Adrian Nastase nu a ocolit dosarele sale penale deschise sub mandatul lui Traian Basescu de catre parchetul anticoruptie pe care liderul PSD l-a infiintat pe cand era premier, in urma negocierilor purtate cu Uniunea Europeana. Iata interviul acordat!

L-ati facut pe DNA sau v-a facut el pe dvs?

Bădiliţă: Când eşti înjurat şi de talibanii atei, şi de talibanii teocraţi, dormi foarte bine

Navigând în spaţiul virtual printre sumedenii de texte despre Dvs, îmi vine să mă întreb: „Cine sunteţi, Cristian Bădiliţă?”. Să ştiu şi eu, baptistul, cu cine m-am asociat. De la „papistaş” la „baptist”, „ecumenisto-sincretist” şi chiar „om cu simpatii masone” e cale lungă şi-ntortocheată.

Doina Rotaru: 'Notarii nu se sfiesc să muncească mai mult şi mai ieftin!'

Intrarea în vigoare a noii grile de taxare a tranzacţiilor imobiliare a stârnit agitaţie, inclusiv în mass-media. Se vehiculează idei şi noţiuni prea puţin potrivite cu termenii reali ai subiectului, iar discuţiile contradictorii se dovedesc sterile, mai ales în absenţa punctelor de vedere avizate. Este motivul pentru care Agenţia AMOS News a mers direct la sursă, solicitând desluşiri doamnei Doina Rotaru, preşedintele Camerei Notarilor Bucureşti.

Lucian Iliescu: 'O guvernare solidă trebuie să înceapă cu stoparea corupţiei'

Primarul municipiului Giurgiu, politicianul liberal Lucian Iliescu, a acordat Agenţiei AMOS News un interviu în care se referă la implicaţiile constituirii noii structuri politice a opoziţiei: Uniunea Social Liberală.

Rep.: Domnule Lucian Iliescu, sunteţi preşedintele celei mai bine cotate filiale judeţene a Partidului Naţional Liberal, vicepreşedinte al Biroului Politic Central şi primar al municipiului Giurgiu, municipiu reşedinţă de judeţ. Ca lider politic şi ca om cu vechime în administraţie, cum priviţi recent constituita Uniune Social Liberală?

Ioan Hidegcuti: Fondul Român de Contragarantare reprezintă un redutabil instrument 'anticriză'

Fondul Român de Contragarantare (FRC) a fost înfiinţat în baza OUG nr. 23/ 2009, aprobată cu modificări prin Legea nr. 312/ 2009, fiind o instituţie specializată, organizată ca societate comercială în care statul este acţionar majoritar, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Preşedintele Fondului Român de Contragarantare dl. Ioan Hidegcuti, a acordat Agenţiei AMOS NEWS/ Informatia.ro un interviu în care s-a referit la obiectul şi obiectivele celui mai nou membru al "familiei" creditului.

Mario David: Revoluţia egipteană va arăta în ce direcţie vor merge şi alte ţări

Protestele ce au loc de aproape două săptămâni în Egipt au cauzat moartea a câteva sute de persoane. Protestatarii ocupă încă Piaţa Tahrir în Cairo, însă preşedintele Mubarak refuză să demisioneze.

Negocierile de duminică dintre guvern şi opoziţie nu au ajuns la nici un rezultat pozitiv. Eurodeputatul portughez Mário David de la Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), şeful delegaţiei pentru relaţiile UE-Mashrek, a vorbit, pentru europa.eu, despre situaţia din Egipt.

Andrei Chiliman: 'În administraţia locală trebuie să ai tenacitatea de a impune standardele!'

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a acordat un interviu Agenţiei de Presă AMOS News (Informaţia.ro).

-Reabilitarea termică - am obţinut credite de la Banca Europeana;
-Un oraş ca Bucureşti  nu poate să trăiască acoperit de gunoaie;
-Desfiinţarea sectoarelor vizează bugetele şi manipularea acestora;
-Dacă vor respinge referendumul, îl  vom face pe spezele noastre;
-Mai avem vreo 30 de străzi fără canalizare;
-Am putea termina reabilitarea termică prin 2014.

Gabriel Homotescu: Sri Lanka este o naţiune care a făcut mari sacrificii pentru libertate!

Dl Gabriel Homotescu, doctor în Drept, este Consulul Onorific al Republicii Sri Lanka în România. Domnia sa a acordat agenţiei AMOS News un scurt interviu cu prilejul sărbătorii naţionale.

-Astăzi poporul srilankan sarbatoreste a 63-a aniversare a Independentei. Fosta colonie portugheza, olandeza, iar apoi britanica, şi-a proclamat in anul 1948 independenta in cadrul Commonwealth-ului.

- Ce atu-uri economice deţine această ţară?

Trist sau depresiv?

De la tristeţe la depresie nu sunt prea mulţi paşi. De la depresie la sinucidere însă drumul e lung şi poate fi oprit. Academician prof.dr.Ştefan Milea, medic psihiatru la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof.Dr. Al. Obregia”, ne explică cât de complexă este această boală care atinge tot mai mulţi oameni - depresia - şi cum putem să-i ajutăm pe cei care trec prin stări care pot deveni fatale.

Există o legătură clară între depresie şi suicid?