''Intrarea României în NATO este opera Masoneriei''

Marea Lojă Naţională A României a inaugurat, sâmbătă, la Alba Iulia, “Candela Monument”. Monumentul, două mâini gigantice, de bronz, susţinând o inimă din care se înalţă o flacără spre cer, a fost ridicat în memoria eroilor Horea, Cloşca şi Crişan. Monumentul a fost amplatat pe “dealul Furcilor” acolo unde istoricii spun că a fost îngropată inima lui Horea. La eveniment au participat liderii Marii Loji Naţionale a României. Conducerea Marii Loji Naţionale a României s-au reunit sâmbă la Alba Iulia pentru a inaugura un momunent ridicat în memoria eroului naţional Horea, considerat de o parte dintre istorici ca făcând parte din masonerie.

Flacără veşnică

Flacăra recunoştinţei a fost aprinsă sâmbătă de elita Masoneriei Române, după o slujbă oficiată de un sobor de preoţi. La manifestarea organizată de Marea Lojă Naţională A României, împreună cu Loja “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, au participat Nicu Filip, Primul Mare Maestru, ales de după 1989, Viorel Dănacu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale A României, alături de întreaga conducere a Marii Loji Naţionale A României şi circa 300 de personalităţi din judeţ şi ţară.

Onoarea aprinderii focului veşnic a revenit Marelui Maestru, Viorel Dănacu şi Pro Marelui Maestru, Mircea Chira, participanţii primind apoi 350 de căni inscripţionate cu tricolorul şi însemnele Marii Loji Naţionale A României, ale Lojii “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, precum şi cu imaginea Monumentului Candelă.

Lansarea “Istoriei Francmasoneriei”

Manifestările au continuat la restaurantul “Ulpia Traiana” cu lansarea cărţii “Istoria Francmasoneriei”, de Albert Mackey, tradusă şi editată în 2004.

Prezentarea apariţiei editoriale a fost apreciată de conferenţiarul doctor Nicolae Iuga, de la Universitatea de Vest, din Arad, ca fiind de mare actualitate deşi a fost elaborată în urmă cu circa 100 de ani. “ (…) cartea este deosebit de actuală în România contemporană. Umple un gol în cultura masonică românească. Cartea are, totodată, merite intrinseci de natură ştiinţifică. (…) Fiind vorba de masoneria operativă ca prezenţă istorică permanentă, din cele mai vechi timpuri, simbolurile sale trebuiesc explicate, iar cea mai bună explicaţie este aceea genetică, adică istorică.(…)”, a declarat conferenţiarul.

“Intrarea României în NATO este opera Masoneriei”

Nicu Filip, primul Mare Maestru Ales după 1989, cel care a regularizat Masoneria Română, Mare Maestru de Onoare al Marii Loji Naţionale A României, Mare Maestru de Onoare al Supremului Consiliu al Statelor Unite ale Americii, Mare Maestru de Onoare al Marii Loji Americano-Canadiene, Mare Maestru de Onoare al Mari Loji NATO, Mare Inspector Suveran, Mare Orator al Supremului Consiliu de Rit Scoţian Antic şi Acceptat de Grad 33 şi ultim pentru România, cel care a menţinut verticalitatea Coloanelor, flacăra neîntreruptă a Ordinului aici pe teritoriul României, Mare Maestru Venerabil al Atotputernicei Loji de Ritualistică şi Cercetări Masonice din România a declarat că loja are meritul de a fi integrat România în NATO. “(…) Masonii români au fost întotdeauna solidari cu naţiunea, în dureri, în încercări grele şi-n suferinţă. Sunteţi cei aleşi dintre cei aleşi, generaţia voastră şi-a făcut datoria. Intrarea României în NATO este opera masonilor de aici, fiindcă, nu uitaţi niciodată, în Curtea Templului fâlfâie în bătaia vântului 12 drapele”, afirmă Filip. Acesta s-a arătat optimist în ceea ce priveşte viitorul românilor. “Europa nu este un continent, este o constelaţie de orgolii, o constelaţie de culturi şi masoneria a făcut ca toate aceste asprimi să-şi păstreze un făgaş. Suntem actori şi spectatori, în momentul de faţă, către ţara noastră, dar la orizont se deschide cu măreţie lucirea unui soare care să facă ca ţara asta să meargă cu fruntea sus, ca ţara asta şi românii ei să aibă parte de un trai mai bun”, a declarat liderul Marii Loji Naţionale a României.

domeniu: 
categorie: 
Autor: