A intrat în vigoare legea anticorupţie

Vicepresedintele PSD Valer Dorneanu a anuntat cã Legea anticoruptie a intrat în vigoare, termenele acestei legi au început sã curgã si urmeazã ca demnitarii sã anunte partidul în cazul în care au vreo problemã. 'Legea anticoruptie a fost promulgatã, a fost publicatã luni în Monitorul Oficial si încep sã curgã termenele. Va fi o actiune paralelã, fiecare demnitar trebuie sã-si prezinte optiunea, sã anunte partidul unde are o problemã si partidul sã monitorizeze situatia', a precizat Dorneanu.

El a arãtat cã Guvernul îsi va monitoriza toti demnitarii din Executiv, toti prefectii, iar în plan parlamentar, o comisie a PSD va vedea care sunt parlamentarii partidului în situatie de incompatibilitate sau de conflict de interese.

Potrivit legii, persoanele care ocupã demnitãti publice si functii publice de autoritate vor informa în termen de 15 zile dacã se aflã într-un caz de incompatibilitate. Senatorii si deputatii vor informa Birourile Permanente ale celor douã Camere ale Parlamentului.

În termen de 60 de zile de la informare, parlamentarii vor opta între functiile pe care le detin si cele care sunt incompatibile cu acestea, demisionând din functia care a generat cazul de incompatibilitate.

domeniu: 
categorie: