Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Investigaţie declanşată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ca urmare a cererii de dispensă înaintată de Alpha Bank România, Banca Românească, Piraeus Bank România, Volksbank România şi Banca Transilvania, se arată într-un comunicat remis AMOS News. Aceste bănci au solicitat Consiliului Concurenţei acordarea beneficiului exceptării individuale în cazul acordului de colaborare privind stabilirea în comun a nivelului comisionului bancar aplicat tranzacţiilor efectuate cu carduri emise de către băncile semnatare, pe automatele bancare din reţeaua acestora.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între agenţii economici sau asociaţiile de agenţi economici, orice decizii luate de asociaţiile de agenţi economici şi orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrângerea, împiedicarea ori denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia.

Totuşi, pentru cazuri individuale de înţelegeri, decizii luate de asociaţiile de agenţi economici sau practici concertate, Consiliul Concurenţei poate acorda prin decizie beneficiul exceptării individuale (dispensă) de la prevederile menţionate de Legea. Beneficiul exceptării individuale se acordă numai la solicitarea agenţilor economici sau a asociaţiilor de agenţi economici care trebuie să probeze îndeplinirea condiţiilor stabilite la art. 5 (2) din lege.

domeniu: 
categorie: